lauantai 2. tammikuuta 2021

Katsaus vuoteen 2020

Vuosi sitten tähän aikaan ei olisi uskonut, että miten kaikki tulee keväällä muuttumaan tämän Koronan myötä. Katselin kännykästä otettuja kuvia ja samalla muistelin vuotta 2020. Muistot on hyvä tallentaa myös tänne, josta voi käydä paremmin muistelemassa
Onhan paljon hyviäkin asioita tapahtunut, vaikka monesta asiasta on joutunut koronan takia luopumaan.
JuhlatPyöreitä vuosia oli vuoden aikana useampia...

Ihan alkuvuodesta  Ilmarin 50-vuotis juhlat ja kesällä lapsuudenkaverin Sarin 50 kymppisiä ja appiukon 80-vuotis juhlia juhlittiin ihan pienellä alle 10 hengen porukalla ja kesän jälkeen vietettiin pienellä porukalla serkkuni Sirpan 60-vuotis juhlia Helsingissä.

Muutenpa sitä on aika arkisissa vaatteissa koko vuosi kuljettu .)Kivoja reissuja...

Niin, pääsihän sitä vähän hienomminki juhlimaan Lapin urheilugaalaan Rovaniemelle. Nuorimmainen tyttö Oona nimettiin tankotanssi lajin parhaimpana.

Tänä vuonna urheilugaalan pitäisi olla Torniossa, mutta saattaa olla että koronan takia ne jää nyt kokonaan pois? 
Rakas sisko pääsi miehensä kanssa muuttaan uuteen asuntoon ja olin muutaman päivän siellä muuttoapuna vanhimman tyttöni kanssa. Sen jälkeen en olekkaan Ruotsissa käynyt ja kova ikävä on sinne, varsinkin heidän kesämökille.Hiihtolomaviikolla käytiin pienellä poppoolla Levillä. Ulkoilua, keilausta ja ihanaa yhdessä oloa hyvässä seurassa. Missä muutkin, niin siellä myös ihana karvainen Konsti <3


Yksi päivän reissu tehtiin pienellä poppoolla kesällä  Maakallankariin
Asuntomessut Tuusulassa elokuussa ja kaikki kohteet tuli käytyä läpi serkkuni kanssa.


Ulkomaanmatkoja on vähän ikävä, eiköhän niitäkin pääse toivottavasti pian toteuttamaan? Vuosi oli kyllä erilainen, ettei ehditty missään ulkomailla käydä. Paitsi  alkuvuodesta siskon luona  ruotsissa muutto apuna.
Lapset ne elämän tärkeimmät <3Vanhin tyttö pääsi  opiskelemaan  Ammattikorkeakouluun, Rakennusarkkitehti linjalle  ja samalla muutti opiskelun perässä. Olin muuttoapuna useamman päivän. Tytöllä nyt kiva viihtyisä uusi asunto ja viihtyy siellä hyvin sekä opiskelu on lähtenyt hyvin käyntiin. Kesän jälkeen ennen koulun aloitusta tytöllä todettiin pään magneettikuvauksissa kasvain aivolisäkkeessä ja onneksi hyvänlaatuinen. Syyskuussa erikosilääkärin käynnillä varmistui, että lääkehoidolla aloitetaan ja leikkausta ei tarvitse tehdä. Onneksi tässä on ennuste hyvä, vaikka äitinä sitä pelkäsi heti pahinta. 

Tankotanssin Sm-kisat Torniossa 2020
Kuva otettu Nyrkkeilyn Sm-kisoista Rovaniemellä. Kuvan ottanut Ilkka Koivula. 


Nuorimmaisen tytön harrastuksessa on oltu aktiivisesti mukana myös tänäkin vuonna.  Tankotanssin Sm-kisat pidettiin täällä Torniossa ja osallistuin myös talkooporukkaan. Kisat pidettiin koronarajoitukset huomioiden. Oona sijoittui hienosti Sm hopealle Junior B-sarjassa ja Duo Mix sarjassa Mariannan kanssa ottivat kultaa.Stagen tanssikoulun muodostelma ryhmä osallistui Performance arts Ikm& Sm 2020 tanssikilpailuun syyskuussa ja siellä sijoittuivat upeasti pronssille.


Onneksi helmikuussa saatiin vuokrattua kolmen muun perheen kanssa tankotanssille sopivat tilat, että tytöt saivat koko vuoden treenata siellä. Muuten treenit olis tälle vuodelle jäänet vähemmälle koronarajoituksien takia. Ainoa harmitus on tietysti, että nyt MM-kisat peruttiin. Toivottavasti nyt vuonna 2021 tulisi uusi mahdollisuus. Ylä-asteelta siirtyminen syksyllä lukioon, on ollut pientä haastetta ajankäytön kanssa. Paljon tanko-ja tanssitreenejä viikolla ja viikonloppuisin. Nyt ollaan vaihtamassa lukio 4- vuotiseksi, että saa keskittyä myös kouluun ja treenaamiseen.Projektit

 
Kivoja projekteja ollut useampia ja pääset sinne tästä kurkkaan 
Yksi isompi projekti oli kotona, kun saatiin keittiöremontti päätökseen sekä uudet parkettilattiat keittiöön, ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Keittiö on osoittanut hyvin toimivaksi ja ollaan koko perhe tyytyväisiä remonttiin.
Keittiö video on nähtävissä Instagram tililläni, kohokohdista.Vuoteen on mahtunut myös paljon hyvää ja ihania muistoja vaikka välillä on tuntunut että tämä korona on vallannut koko vuoden.
Itse olen kaivannut vuodelta eniten ystävien tapaamisia, jumpilla käyntejä ja sitä ihanaa fiilistä mitä hiki liikkumisesta tulee, siskon luona käyntiä kesällä mökillä ja sitä normaali arkea.
Äidin tapaamista ilman maskia ja halaamista, ymmärtääkö äiti tätä tilannetta kun ei enää puhu sairauden myötä? Ihmetteleekö kun enää ei käydä niin usein ja kun käydään niin enää ei saa halata tai olla edes lähellä. Ikävä,vaikea ja surullinen tilanne.

Toivon tästä vuodesta kaiken puolen helpomaa ja iloisempaa. Uuden vuoden lupauksia en tänä vuonna tehnyt.


Oikein hyvää ja parempaa uutta vuotta 2021 ja kiva ko mukana täällä <3


2 kommenttia:

 1. Monia juttuja on vuoteen mahtunu!
  Tuo teän keittiö on kyllä niin ihnana!
  Toivoma, että tämä vuosi veis pois tuon koronan, niin vois elellä normaalisti.

  Pirteää uutta viikkoa sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niitäki kivoja muistoja <3
   Keittiö on kyllä onnistunut :) ja Imppukin meillä innostunut kokkaamaan uuden keittiön myötä. Näyttää pahalta tämä korona tilanne ja vois kyllä jo loppua ja paluu normi tilanteeseen olis kyllä tervetullut!

   Samoin sinne ihanaa viikkoa. Mie oon tässä 3 päivän saikulla ko selkä meni taas vaihteeksi :(

   Poista