keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Klassikkolla mennään

Joulukuun ensimmäisen päivityksen aika.

Mulla yleensä on seitsämän päivää töitä putkeen ja sitten kolme vapaata. Eka vapaa päivä menee yleensä olemalla vaan rennosti  ja toka päivä on sellainen, että jaksan keskittyä kaikkiin kotitöihin ja myös blogin kirjoitteluun eli nyt oon siis toinen vapaa päivä menossa :).

Eteisen nurkka on kaivannut  tuolia nyt jonkin aikaa. Ennen siinä on ollut Vitran Eamesin DSR- tuoli, joka siirtyi yhdeksi ruokapöydän tuoliksi kun keittiön remontti saatiin päätökseen ja sen jälkeen eteisen nurkassa on "nököttänyt" kaksin kappalein eri kokoista Eero Aarnio Puppy koiraa. Pienempi koira sai vielä jäädä vahdiksi ja toinen siirtyi yläkerran aulaa vahtimaan.


Mietin jo, että tilaanko kolmannen  Carl Hansenin Wishbone chair tuolin eli  lyhyemmällä nimellä tunnetaan Y-tuolina. Myöhemmin olisi voinut sitten nämä kolme laittaa vaikka ruokailutilan tuoleiksi seiska tuolejen kaveriksi, mutta silti päädyin tähän ihanaan kalssikko tuoliin. Oon jo tätä pitemmmän ajan ihastellut ja käynyt Helsingin Forme liikkeessä katsomassa. Päätin nyt sen tilata, vähän niin ko itselle joululahjaksi ja raskaan vuoden päätökseksi. Tuoli sopii minusta moneen tilaan ja uskon, että se kiertää myös kodissamme useamassa huoneessa. Nyt kun on vapaat, niin samalla vähän järkkäilin eteisen järjestystä.


Ton-Tuoli chair 30 


Ton No 30 on Michael Thonet suunnittelma rakastettu kalssikkotuoli. Thonet on suunnitellut tuolin ensimmäisen kerran jo vuonna 1859, jonka jälkeen tuoli on saavuttanut huiman maailmanlaajuisen suosionsa. Tuoli on saatavana useissa väreissä ja materiaaleissa. Itse pähkäilin koko mustan nahka istuimen ja tämän rottingi istuimen kanssa. Valitsin sitten tämän rottingisen istuin osan, tuo vähän pehmeyttä ja ei ole niin koko musta. Käsinojat kaareviin muotoineen ovat minusta kauniit ja tuolissa on hyvä myös istua.Tarvittaessa tuolin päälle voi heittää lampaantaljan pehmentämään tuolia ja varsinkin näin joulun alla tuo kivan lämpöisen jouluisen fiiliksen. Samalla siirsin betonijakkaran ja lyhdyn eteiseen työhuoneesta. Nyt onki kiva poltella kynttilöitä näin kaamos aikaan. Varsinkin tänään ei kauan aikaa ehtinyt olla valoisaa, ehkä korkeintaan pari tuntia. Yhden jälkeen alkaa olemaan jo tosi hämärää. Tuikkuja tuleekin joka päivä/ilta poltettua, varmaan joutuu taas tuikku/kynttilävaraston täyttämään. Vielä eteinen kaipaa jotain havuja. ..ehkä havuja ja käpyjä  lyhdyn sisälle tai joku iso havukranssin oveen olis aika kiva. Katotaan mitä sitä  ennen joulua keksis?


Joulukortit pitäis vielä tehdä, pitää vaan saada ladattua ekana itelle sellainen fiilis. Taidanpa  sen siirtää huomiselle ihan suosiolla. Pitkä kävelylenkki illalla ja sen jälkeen kasvonaamio kasvoille ja jotain hyvää syötävää illalla kuulostaa nyt mukavammalta tekemiseltä.


Terkut täältä pimeästä Lapista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti