sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Uudet päälliset sohvaan ja divaaniin Ht-Collectionilta

 Noin kuukausi sitten sain uudet päälliset sohvaan ja divaaniin.


On kyllä mahtava juttu, että Suomalaiselta  sohvanvalmistajalta  Ht-Collectiolta sain näihin meihin vanhoihin sohviin vielä tilattua uudet irtopäälliset. Sohvat on lähemmäs jo 20 vuotta olleet meillä käytössä.


Otin yhteyttä Ht-Collectioon sähköpostilla ja kyselin, että saisko vielä meidän sohvaan ja divaaniin uusia päällisiä? Lähetin sohvista kuvat sekä tarkat mitat ja BINGO, onnistui!!!!

Kerroin viestillä minkä tyyppisen kankaan ja värin haluaisin sohvaan. Ekana ajatus oli vaalean harmaasta kankaasta ja näistä sainki mallipalat. Laitoin vielä viestiä kun olin harmaat katsonut läpi, että jos laittaisivat vielä mallipaloja eri valkoisista kankaista. Olen pitkään haaveillut valkoisesta sohvasta, mutta oon ajatuksen aina poistanut mielestä ettei meille voi olla valkoista sohvaa. Sohvalla tulee paljon vietettyä aikaa ja siinä tulee monesti televisiota katselessaan herkuteltua. Kun sain valkoisen eri sävyiset kankaat, niin ajatus oli heti että nyt haave toteutetaan. Lapset on jo sen verran isoja ja lemmikkejäkään ei ole. Ainoa sottupytty olen varmasti mie itse, heh .) Yhden sähköpostin vielä laitoin, että saisko buklee tyyppisestä kankaasta vielä mallipalan.

Kun valinnan olin tehnyt kankaista ja tilaus tehty, niin irtopäälliset tuli ovelle n. viidessä viikossa. Samalla tilasin myös uudet mustat jalat  sekä uudet istuintyynyt kolmen istuttavaan sohvaan.

Ennen kuin vaihdoin uudet päälliset, niin otin vanhat päälliset pois ja pesin ne varastoon. Kauttaltaan pesin koko sohvan rungon ja vaihdoin kuvassa olevat mustat jalat. 
Sohvan istuintyynyt on nyt muhkeammat ja napakammat kuin entiset. Päälliset ovat hieman väljät ja myyjjä kertoikin, että kutistuvat eka kerralla vähän pesussa. Korkeammat mustat jalat helpottavat imurointia ja ovat sirommat kuin entiset hopeat. Sohva tuntuu kuin olisi kokonaan uusi, muutos on huikea ulkoisesti ja myös tuntuu istuessa.

Sohvaan valitsin aika puhtaan valkean kankaan, joka on napakka ja on martinedale arvoltaan 65 000.
Divaaniin valitisin hieman murretun valkoisen Albine kankaan eli on hieman pörröinen. Albine kankaassa on 75 000 martidale  eli kulutusluokaltaan. Kummatkin kankaat on julkisen tilan kankaita eli kestävät kovaakin käyttöä. Tämä olikin yksi toivomus, että kangas on laadukas ja kestävä. Sohvan kangas aika pitkälti määrä lopullisen hinnan eli mitä korkeampi martidale luku on, niin sitä hintavampi on myös sohva.


Minusta on kiva kun divaanin kangas on eri kuin sohvan, tuo pienen kontrastin. Tyynyn päälliset tehtiin kummastakin kankaasta kaksin kappalein ja näin voi  tyynynpäällisiä vaihdella sohvien välillä ja näin tavallaan ne yhdistää toisiinsa.
Oon kyllä sitä mieltä, että kannattaa satsata kerralla ja ostaa  kunnon sohva jossa pestävät irrotettavat päälliset. Sohva pysyy vuosia hyvänä ja irrotettavilla päällisillä ja istuintyynyillä saat sohvaan monta lisä vuotta. Meidän sohvat ovat edelleen malliltaan ajattomat ja linjakkaat sekä kapeat käsinojat mahdollistaa kunnollisen istuma tilan. Onhan irtopäälliset myös ekologinen vaihtoehto. Olisi ollut tavallaan "syntiä" myydä sohva eteenpäin pilkka hintaa. Uskon, että sohvan ja divaanin kanssa vietetään monta mukavaa vuotta vielä yhdessä <3Voin täysin sydämin <3 suositella kotimaista sohvanvalmistajaa --->

Ht-Collectionia. Heillä on vuodesta 1959 alkaen jo kokemusta sohvien valmistuksesta eli yli 60-vuotta. Tästä pääset suoraan tutustumaan heidän tarinaan ja sivustoon--->Tästä.


Varmasti vielä jatkossakin  tilaan toiset päälliset sohvaan. Mallitilkkuja en oo hävittänyt minnekkään, vaan käytän tarvittaessa työkaluna suunnitteluissa jos asiakas on ostamassa esim. uutta sohvaa, nojatuolia tmv.

Tykkään kovasti tällaisista huonekaluista mitä voi tarvittaessa muunnella, pienelläkin asioilla uuden näköiseksi. Vanhat päälliset ja sohvan istuin tyynyt saa meillä ns. uuden elämän, kerron niistä myöhemmin eli en ole niitä hävittämässä, vaan ne tulee meillä hyötykäyttöön.


Kiitos yhteistyöstä Ht-collection ja ennen kaikkea hyvästä asiantuntevasta palvelusta, olen enemmän kuin tyytyväinen :) Kaikki meni nappiin.


Ajattelin tänään kaivaa kesävaatteet esille, mutta kuulinki että 10 päivää luvattu jäätäviä kelejä. Taidanki köllähtää sohvalle ja maistella vapusta jääneitä simoja ja munkkeja :) Oikein mukavaa ja rentoa sunnuntaita just sinulle <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti