tiistai 15. kesäkuuta 2021

Kesä 2021

 
Viikonloppuna sain vihdoin ja viimein haettua muutaman kesäkukan sekä monivuotisia penkkeihin. Porteitten kummallekkin puolelle laitoin pallotuijat, jotka kylläkin ovat vielä aika pieniä. Ehkä jo ensi kesänä ovat isompia, jos saan ne pysymään hengissä. Valkoisilla kivillä peitin mullan, näin tuijien pienuus ei ole silmien pistävä .)  Pöydälle laitoin pinkin sävyisen pelakan, joka sopii mielestäni hyvin vanhaan pihapiiriin.Riippahernepuu on jo kohta 20 vuotta vanha eli istutettu heti kun talo ostettiin ja saatiin piha siihen pisteeseen, että istutuksia pystyi laittamaan. Kuunliljat ovat myös vanhoja ja tuovat joka vuosi ison ilon, komeilla lehillään ja hennolla kukallaan. Kuunliljat ovatkin yksi lemppari monivuotisista.
Kun mennään pihan taakse, niin kuunliljoja on myös siellä sekä riippahernepuu. Tykkkään, että samoja lajikkeita on pihassa. Näin säilyy pihassa tietty selkeys. Kuunliljat ovat kans täällä komeasti nousseet, kiitos alkukesän aurinkoisista päivistä. Mustaa haketta pitää vielä lisätä penkkeihin, musta kangas pilkottaa hieman.


Pinkin väriset pelakat laitoin autokatokseen roikkumaan. 

Pihan perällä on monivuotis penkki, johon ostin pari valkoista harsokukkaa. Luonnonkivilaatat ja graniittinoppakivet on penkin reunoilla. Penkki alkaa olemaan siinä pisteessä, ettei siitä tartte kauheasti rikkaruohoja repiä ja hyvä niin :)


Valkoisen/vihertävän hortensian ostin ulko oven viereen. Täällä on ihan järkky siitepölyn määrä ja mustassa varsinkin sen huomaa heti. Rappuset ja penkki pitäisi käsitellä mustalla kaluste/terassi öljyllä.Nyt en laittanut kuin kolme pelakkaa ja yhden hortensian kesäkukiksi. Tavallisesti mulla on ollut paviljongissa näissä Ikean korkeissa purkeissa hortensiat. Nyt laitoin nämä viiruhelpi heinät purkkeihin kun karsin yhden penkin ja ne saa olla nyt purkeissa siihen saakka kun pysyvät hengissä tai sitten myöhemmin ne siirrän johonkin.


Viiruhelpit tosiaan lähti tästä penkistä paviljongin alle purkkeihin ja tilalle laitoin kolme pallotuijaa. Penkissä kasvoi lähinnä heinää ja kaikkea muuta ns. roskaa. Joten penkin laitoin aika pitkälti uusiksi. Etualalle jätin monivuotiset, joihin tulee kaunista valkoista ja sinistä pikku kukkaa ja päihin istutin kummallekkin puolelle kaksi kuunliljaa. Pallotuijille jätin reilusti tilaa, jotta on tilaa kasvaa leveyttä. Rajasin Kekkilän metallisella reunanauhalla penkin ,jotta monivuotiset ei valatais tuijien tilaa. Mustaa haketta laitoin myös tähän penkkiin. Penkki on vielä vähän kesken, kun en mustaa Kekkilän reunanauhaa enää löytänyt mistään eli etisintä jatkuu tässä. Onneksi penkki nyt ei katoa minnekkään :)
Tänään mulla oli vika työpäivä ja huomenna jään pienelle kesälomalle. Tarkoitus vähän vielä laittaa pihaa jos sää sallii sekä käydä pulahtelemassa välillä jokeen. Teen pihatöitä sen mukaan mikä on fiilis :)  Otin viime viikolla muuten  talviturkin pois ja olipa vain muuten ihmeen lämmintä vesi, näin vilukissakin tarkeni uida :)


Joko siellä talviturkki heitetty?


Yritän nyt käydä  uimassa mahdollisimman usesti ja jatkaa pitkin syksyä, jos talvella sitten avantoon. Oon kuullut, että olis hyvä nivelille?


Toivottavasti nyt ilmat lämpenis, nimittäin tänään mulla oli sadevaatteet päällä, villasukat kumppareissa ettei paljon naurattanut.


Oikein rentoa kesälomaa kellä sellainen nyt on ja toivottavasti tuo yläkerran isäntä olis kiltti ja toisi taas ne ihanat aurinkoiset kelit .)2 kommenttia:

 1. Kivan näkönen piha teilä ja mahtavia nuo sinun saniaiset tuolla!!
  En ole vielä talviturkkia heittäny, mutta meinaan kyllä jossaki välissä heittää.

  Ihania kesäpäiviä sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari <3 saniaiset on kyllä isoja, piti välillä käydä osaa nostamassa pystyyn. Mullaki ollut nyt taukoa uimisessa ja nyt vielä meni selkä, oon tässä saikulla ja nyt en uskalla veteen mennä.

   On meillä ollut mahtava kesä ja ilmat vain jatkuu hyvinä, nyt nautitaan :) Samoin ihanaa kesää sinne <3

   Poista