perjantai 3. joulukuuta 2021

Jouluvalmisteluja

Onkin joulukuun ensimmäisen postauksen aika. Marraskuu jäi blogi postauksen osalta vähäiseksi, yhden kerran tuli tänne kirjoiteltua. Uskon, että näin joulukuussa tulee enemmän tännekkin kirjoiteltua.


Oon yleensä seitsämän päivää  putkeen töissä ja sitten onkin sen jälkeen kolme päivää vapaata. Tänään on eka vapaa päivä ja aamusta oon alkanut siivoileen ja laittamaan vähän lisää joulua. Jouluvaloja oon osaksi laittanut aikaisemmin, kynttelikön ja tähden muodossa sekä ulos on tullut laitettua tavallista enemmän jouluvaloja.

Oksat kerätty tien varrelta, kun tieaura oli puuta vähän " kourinu".

Havuja, havuja, havuja ja lisää vielä havuja...

Makkari sai vanhan joulutähden ja vaasin laitoin havun oksan sekä pöydälle koristamaan ruskean Iittaln kivituikun. Hemmetti noita paperitähtiä kun aukoo. Sakarat oli liimautuneet yhteen kiinni ja hiki hatussa piti vääntää, että sai kaikki auki ja vähän sai tähti repeytymää :(

Ruksea sävy tyynyssä tuo sopivan kontrastin huoneeseen ja aloin jo haaveileen tumman ruskeista petivaatteista. Pitäisköhän joulupukille kirjoittaa? Olisivat aika ihanat näin talveksi.

Harmaan  pellavaisen kylpytakin laitoin vaatekomeroon ja tilalle vaihdoin tämän ystävän kutoman ihanan lämpöisen villapuseron . (Pahoittelen, kuva vähän "tärähti")Keittiössä

Keittiöstä otin tällaiset hämyiset kuvat. Minusta sopii hyvin näin jouluun. Vanhat joulukoristeet on kaivettu esille ja Marimekon Kuusikko verho silitetty ikkunaan ja joulutyyny vaihdettu. Havuja kiepautin kynttelikköön ja kynttilän ympärille. Osaksi kynttilät toimii paristoilla, lähinnä jotka on ikkunoissa...näin ei savusta ikkunoita mustaksi .)
String hyllyn päälle laitoin kummitytöltä saadut tontut. Punaista jouluna meillä ei ole kuin pienissä jutuissa...mm.ssa alakuvassa glögi lusikoissa.
Ruokailutilassa jatkuu sama hämyinen tunnelma. Iltaisin tahtoo olla, että tähdissä ja kyntteliköissä sekä kynttilöissä palaa valot/tulet.


Ruokailutilassa mentiin myös vanhoilla koristeilla.

Wc- tilakin sain vähän joulun tunnelmaa...


Havun oksa Marimekon pikku vaasiin ja harmaat pyyhkeet saavat pienen joulun tunnelman myös wc-tilaan, ehkä jokin pieni vivahde jouluntuoksua vois toimia  tässä tilassa. Meillä ei voi olla kovin voimakkaita tuoksuja. Äkkiä iskee migreeni.

Olohuoneesta pesin tänään sohvan päälliset ja tarkoitus vaihtaa samalla myös koristetyynyn päälliset. Uudet joulutähdet asennan myös huomenna vielä paikoilleen, muuten alkaa olohuone olemaan joulu kunnossa. Kyllähän se joulun tunnelma tulee loppujen lopuksi niistä piparin, tortun ja glögin tuoksusta.Joko sinne on jo joulu saapunut???
Palataanpas joulutunnelmaan sitten olohuoneen puolella. Oikein ihanaa perjantaita  kaikille <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti