maanantai 28. maaliskuuta 2022

Ylitornion seurakunnan Miittin uudet tilat

Pitkästä aikaa täällä. Kahden kuukauden sairasloma on ohi ja jalka voi suhteellisen hyvin. Pottuvarvas on nyt jäykistetty ja opettelen uuden varpaan kanssa lähinnä kävelemään. Kävely  ei ihan ole vielä 100%. Tahtoo jalkapöytä ja nilkka tulla kipeäksi, hiljaa hyvä tulee. Salilla oon nyt pari kertaa käynyt ja se tuntuu hyvältä 8 viikon "makkaamisen" jälkeen =)


Ennen sairaslomaa mulla oli työn alla Ylitornion seurakunnan "väistötilat" eli tilat on ns.väliaikaisessa käytössä nyt muutaman vuoden seurakunnalla. Tilat on ennen toimineet mm:ssa  vaateliikkeenä,silmälasiliikkenä ymv. Rakennuksen takana on myös vanhat autokoulun tilat. Itse olen kotoisin Ylitorniolta ja silloin kun suoritin ajokortin siellä, niin autokoulu oli eri paikkaa. Sain ohjeen ensimmäisellä kerrallla," tule sinne autokoulun tiloihin". No, miehän vanhasta muistista tietysti menin sinne missä oon itse käynyt autokoulun yli 34 vuotta sitten... piti kaverille soittaa, että missä se autokoulu on nyt viimeksi ollut? ... heh,heh ja huh, kun tuo aika menee nopsaa. Olin ihan väärässä paikkaa.


 Vanhat autokoulun tilat toimii nyt tällä hetkellä Ylitornion serakunnan työntekijöiden tiloina, jotka sisustettiin pääasiassa vanhoilla huonekaluilla. Ainoa mitä sinne  hankittiin, oli pitkät verhot kattokiskoineen sekä muutama uusi matto. Kaikki seinät maalattiin uudella sävyllä eli lähinnä freesattiin ilmettä. 


Miitti



Tilasta oli nimikilpailu ja voittajaksi tuli nimi Miitti. Miittissä järjestetään monelalaista toimintaa esim. Nuorille raamattupiiriä, miestenpiirä yms. Parhaiten Miitin tapahtumista ja toiminnoista löytyy Ylitornion seurakunnan sivuilta, joista pääset tääältä -> https://www.ylitornionseurakunta.fi/

Miitti toimii ns. vanhan liiketilan puolella, missä oli  mm.ssa ennen vaatekauppa, optikkoliike ymv. Parhaiten Ylitorniolla varmaan tunnetaan "vanhana Pukimon tilana"...ainakin meikäläinen, joka on muuttanut Ylitorniolta n. reilu 26 vuotta sitten.



Jälkeen remontin



Ennen remonttia






Kaikki seinät maalattiin ja väliseinä aukkoa isonnettiin ja seinä sai kauniin vihreän sävyn.









Puusälekaihtimet sai jäädä ja näin tuo kivan lämpöisen sävyn tilaan. Ikkunan alle teetätettiin penkit betoniharkoista ja laudoista. 












Oviaukkoa isonnettiin, ennen oli vain kapea kaareva aukko. Näin saatiin samalla tiloista yhtenevät ja valoa tuomaan enemmän. Vaalenpunainen seinä sai väistyä. Alunperin ajatus oli maalata vain seinät, mutta seinissä oli osaksi sen verran epätasaisuttaa, joten valitsin tapetin jossa oli eloa. Tapetit valikoitu paikallisesta Pekan Väristä, jotka olivatkin hyvässä alessa :) Muutenkin oli ajatus, että käytetään mahdollisimman paljon paikallisia liikkeitä.


Remontin teki paikallinen Maxbro Oy firma ja sieltä Hanna Leukumavaaran kanssa olin  yhteyksissä remontin/ muutoksien suhteen, joka sujui vaivattomasti ja työn jälki oli kyllä hyvä, voin lämpimästi  suositella. Paikallinen RM-sähkö teki sähkötyöt.


Jälkeen remontin










Pienet pyöreät pöydät on paikallisen Stemman valikoimasta ja tuolit on vanhat eli haluttiin, että jotain vanhaa myös hyödynetään. Kattospoti on siirretty aulatilasta tähän tilaan luomaan tunnelmaa. Kellastunut mänty ovi maalattiin mustalla liitutaulumaalilla ja siihen voi samalla kirjoittaa esim. ajatuksia yms. Pienet kukkavaasit toimivat pienenä piristyksenä ja esim. pääsiäisenä voi laittaa narssissi/tulppaani oksan ja jotain vihreää. Jouluksi esim. havun oksan.





Tiloista vielä puuttuu kello, viherkasveja yms. pikku juttua, mutta nekin varmaan tässä pikku hiljaa sinne ilmestyy kun tilat saadaan  kunnolla käyttöön.



Aulatila









Aulatilasta maalattiin kaikki seinäpinnat ja uusittiin kaikki huonekalut, sillä ajatuksella että huonekalut siirtyy sitten myöhemmin uusiin tiloihin. Sohva on mahdollisimman iso, johon mahtuu monta istumaan ja  nojatuolit jotka on mukava istua, mutta kuitenkin sirot. Kaikki kalusteet on Stemman valkikoimasta. Sohva on moduulisohva eli jokaisesta palasta saa oman palan eli sohvaa voi pidentää ja lyhentää eli käy myöhemmin moneen tilaan. Nojatuoliksi valitisi yhden eri värisen tarkoituksella, tuomaan tilaan väriä ja vähän rikkomaan sisustusta. Sohvapöydät on sirot/kevyet  ja näin  voi siirrellä  mielensä mukaan ja käy myöhemmin myös eri tilaan ja käyttötarkoitukseen.

Kaksi mattoa yhdistin rinnakkain, näin siivojalla on helpompi ja kevyempi  puistella mattoja sekä tietysti iso matto kokoaa sohvaryhmän yhteen. Nojatuolit sijoittelin avajaisia varten näin ,että jokainen istuja näkee alttarille päin ja tarvittaessa nojatuolit voi siirtää maton päälle sohvaan päin. Tiloihin ei  laitettu verhoja, ehkä sitten syksymmällä. Nyt saa luonnonvalo tulla huoneeseen- Tila on pohjoisen puolella, joten aurinko ei suoraan tilaan paista. Tilaan tulee vielä viherkasveja, mutta odotellaan vielä lämpimämpiä kelejä, että kasvit voi siirtää entisistä tiloista.




Sohvalta päin katsottuna, näkyy alttari, piano ja virsikirjahylly. Puuristi oli vielä asentamatta alttarin yläpuolelle. Alttariseinä sai kauniin vaalean beige sävyn ja näin myös valkoiset kalusteet erottuu sopivasti.







Vanhat taulut koristaa seiniä ja tuovat heti kodikkaan tunnelman. Tilat ei minusta kaipaa enää kuin muutaman viherkasvin ja sohvapöydälle tuoreita kukkia.



Kiitos Ylitornion seurakunnalle yhteistyöstä  ja oikein aurinkoista kevättä kaikille, tämä oli yksi kiva projekti  jossa sain olla mukana :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti