torstai 7. huhtikuuta 2022

Yläkerran aulasta suunnittelupiste

Instagram storyssa kerroinkin videon muodossa, että oon pikku hiljaa tehnyt yläkerran aulasta itelle työhuonetta ja ajatus oli aika pitkälle tehdä tila vanhoja huonekaluja ja tekstiilejä hyödyntäen.


Meillä keskikerroksessa on työhuone, mutta siellä ei ole oikein tilaa levitellä tavaroita, pohjapiirroksia, mallipaloja, laattoja yms ja välillä toinen meistä tekee siellä etätöitä koneella. Yläkertaan  saan vanhalle keittiönpöydälle tavarat levitettyä kunnolla ja tarvittaessa voivat olla siellä esillä pitempään, ettei tartte joka kerta korjata pois. Pöytäkone on vain keskikerroksessa, jossa jatkossakin  jatkankin töitä mitä teen koneella. Yläkerran aula toimii lähinnä suunnittelulle, ideoille ja moodboard eli tunnelmataulun luomiseen asiakkalle. 


Yläkerran aulan suunnittelupisteTyötila on nyt  sisustettu vanhoilla olemassa olevilla huonekaluilla, työtuoli ja pöytä ja kattolamppu sekä verhot  vielä puuttuu. Keräsin kuvia tähän mitä sinne haluasin vielä hankkia eli Harri Koskisen K-tuolihan siellä on jo, mutta sen seuraksi olisi kiva uusi tyynynpäällinen ja yksi vaihtoehto on tämä Johanna Gullichsen kaunis vihreä päällinen sekä muutenkin tuoda lisää viherkasveja. Vihreä on yksi lempiväreistä, varsinkin metsänvihreä. Tällä hetkellä yksivärinen vihreä tyynynpäällinen ei oikein miellytä silmää.


Viherkasvi ryhmän yläpuolelle olisi kiva kepeä  kattovalasin, joka antaisi  kasveille talvisin valoa sekä luo samalla tunnelmaa tilaan. Peilillä saisi tilaan lisä neliön tuntua, vaikka tila on nyt reilu 20m2. Pieni ripaus messinkiä toisi mielenkiintoa tilaan ja vähän rikkoisi nykyistä harmautta. Työtuolina voisi toimia Salli Satula tuoli mustalla nahalla, joka löytyy meiltä kellarista  Tämä on hyvä selälle ja on sopivan siro ja kevyt tai sitten jokin muu tuoli mikä jo on ...tämä ei ole kuitenkaan ensimmäisenä hankinta listalla.


Tältä tila näyttää nyt:
Vanha Lokki valasin vielä roikkuu katossa eli se lähtee siitä pois. Peikonlehden toin eilen neidin huoneesta ja samalla vaihdoin myös mullat kaikkiin kasveihin. Huone ei kaipaa minsta vielä verhoja, vaan luonnonvalo saa tulla vapaasti. Talvella jos verhoa tulen kaipaamaan, niin kattoon verhokisko ja koko seinän leveydeltä jokin yksivärinen läpikuultava pellavainen ja valkoinen verho voisi toimia tilassa. Vanhassa keittiön pöydässä saa ajan patina näkyä eli kolhut ja naarmut mitä on tullut kun lapset olivat pieniä.
Kartellin hylly toimii nyt lähinnä sisustuskirjoille  -ja lehdille. Ennen aulassa on ollut  seinällä tv-taso ja tv, jotka myin n.vuosi sitten pois. Huoneessa on myös ollut sohva, joka on nyt tytön huoneessa. Aula on ollut pitkään käyttämättömänä tilana, lähinnä läpikulku tilana. Kun lapset olivat pienempiä, niin huone oli enemmällä käyttöllä. Toinen tyttö kun muutti toiseen kaupunkiin, niin makuuhuoneesta tuli kuntohuone eli huoneet saa pikku hiljaa uuden käyttötarkoituksen... Blogini nimi Muuttuva kotini kuvastaa hyvin tätä. Elämän tilanteet muuttuu ja samalla muös koti muuttuu sen myötä.Pikku hiljaa huoneesta saan oman näköisen tilan :) Mitäs tykkäsit suunnitelmasta? Laitan myöhemmin kuvia kun tila alkaa olemaan siinä pisteessä, että silmää mielyttää :) 


Tehdäänkö siellä kotona esim. etätöitä?


Oikein mukavaa perjantaita sinne kaikille <3

1 kommentti: