lauantai 17. joulukuuta 2022

Pyhän Laurin kappelin muutos 1/3

Pyhän Laurin kappeliin Äkäslompolossa on tehty  remonttia kesän ja syksyn aikana, samalla uudistettiin myös osa tilojen sisustuksesta. Kappelin toimintaa on kehitetty ja tämä otettiin huomioon myös remontissa/sisustuksessa.

Suurimmat muutokset kokivat aula ja sen läheisyydessä oleva 30m2 huone. Tilassa on ollut mm:ssa kerho. Kerhotoiminta tila siirtyi eri paikkaan, mutta kuitenkin lähelle nykyistä tilaa. Kerhotilasta tuli mielestäni oikein mukava ja lapset otettiin huomioon. Sisustuksessa hyödynnettin vanhoja huonekaluja ja lisäksi tuotiin vähän uutta ilmettä. Tästä tilasta ja muista tila muutokista kerron myöhemmin lisää.                              

Ulos laitettiin penkit molemmille puolille sisääntulokäytävää. Ulos asetetut lyhdyt tuovat kotoisan tunnelman ja samalla toimivat nk. "merkkinä"siitä,  että kappeli on avoinna. Jouluksi tuodut kauniit kuuset valoineen korostavat kappelin sisääntuloa. Suurimmat muutokset koki mielestäni aulatila ja nk. olohuone.


Aulatila


Ennen kuvaAulassa oli aiemmin massiivinen tiili/puu naulakko ja syvennys, jotka olivat hyllyineen keskellä aulaa. Naulakko peitti ikkunan ja loi mielestäni raskaan tunnelman aulaan. Vasemalla aulassa olivat pystynaulakot, jotka hyödynnettiin muutoksessa, osa naulakista jäi aulaan ja osa siirettiin 30m2 huoneeseen.
Aulasta purettiin massiivinen naulakko pois. Naulakon alla lattiassa ei ollut laattoja. Naulakon alusta laatoitettiin lähes samoin sävyin kuin muu laatoitus. Laatoissa on vähäinen sävyero mitä ei juuri huomaa. Suurella matola häivytettiin laattojen pieni sävyero lisäksi kauniin sävyinen pehmeä matto toi kalusteet kivasti yhteen. Nyt, aulassa voi istua ja ihastella kappelia kahvikupposen kanssa. Mustaa sisutukseen tuotiin pienin ripauksin. Musta tuo sisustukseen särmää ja  myös tuo kauniit huonekalujen muodot esiin. 


Uudet naulakot aseteltiin entisten pystynaulakoitten paikalle ja vastakkaiselle puolen seinälle tuotiin vanhat naulakot, osa naulakoista siirettiin nk. olohuoneeseen. 
Poltettu oranssi matto toimii hyvin vastavärinä sinertäville välioville ja tuo kivan lämmön ja pehmeän tunnelman.

Laadukkaat kalusteet sekä Artekin valaisimet kestävät aikaa. Uskon, että kalusteet ja valaisimet tuovat ajatonta iloa kappeliin. Kalusteissa on hyvää niiden muunneltavuus. Esimerkiksi BEdesign Fan- jakkara toimii yksittäin, ryhmässä tai tarvittaessa nk. lisäpöytänä. Itse olen todella tyytyväinen sisustus muutoksiin. Nyt sisustus ei poikkea olemassa olevien kalusteiden ja muiden materiaalien kanssa, mikä oliki ajatuksenani. Kappeli on rakennuksena todella upea ja hienosti toteutettu, missä on kivoja yksityiskohtia. Kappelia pitää ehdottomasti käydä katsomassa paikan päällä. Kappelin suuret ikkunat ja upeat kattoratkaisut ovat todella näkemisen arvoiset lisäksi ympäröivät kauniit tunturimaisemat luovat huikean tunnelman.

Kappelissa on nyt kodinomainen kohtaamispaikka "olohuone", missä voi vaikka nauttia kupillisen kahvia,teetä tai glögiä. Istuskellessa voi vaikka kutoa sukkaa, täyttää ristisanaa tai pelata lautapelejä. Nyt kappelin olohuone on mukava kohtaamispaikka missä voi seurustella tai käydä vain hiljentymässä ja rauhoittumassa.


Tästä pääset kurkkaan lisää https://www.yllas.fi/palvelut/pyhan-laurin-kappeli.htmlPalataanpas myöhemmin muihin tiloihin :) 


Minulla alkoi nyt kolmen päivän vapaa, jospa saisin haettua muutamia männyn oksia maljakoihin lisäksi voisin joulutorttuja leipassa. Tyttö tuli jouluksi kotiin Helsingistä... kova ikävä on ollut <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti