sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Artekin jakkaran muutos

Instagram seuraajat ovat varmaan jo huomanneetkin, että tein pienen muutoksen Artekin jakkaralle. Ajattelin tehdä pienen blogi päivityksen myös tänne.


Artekin jakkaran kansi ennen.
Ostin viime Helsingin reissulta puoli metriä  Johanna Gullichsenin kangasta kaverin kanssa puoliksi. Metri hinta kankaalla on lähemmäs 200 euroa, kun ostimme palasen puoliksi niin hinta jäi kohtuulliseksi. Kankaan leveys on lähemmäs 2 metriä eli VINKKI => Yhden puolen metrin palasesta saa esim. neljään Artekin jakkaraan päälliset. Itsellä oli ajatus vain tehdä jakkaroihin päälliset tai sitten teen tyynynpäällisen toisesta palasesta...katsotaan. Kaksi jakkaraa jäi vielä yöpöydiksi ja niitä ei ole tarkoitus nyt päällystää, vaan ennemminkin löytää huonokuntoinen Artekin jakkara kohtuu hintaan.


Jakkarasta irrotettiin jalat ennen päällystämistä. Leikkasin 2cm paksuisesta vaahtomuovista jakkaran päällisen muotoisen palan ja alle ohut vanu. Vanu sen takia, ettei vaahtomuovi kuluta kankaan pintaa rikki eli  vaahtomuovi, vanu ja kangas puun päälle. Vanun leikkasin isommaksi, että saan sen puun reunaan pehmentämään. Tärkeää! Laita neljästä kohtaa nitojalla kiinni, vatakkaiset reunat ja ala sen jälkeen ns. rypyttään tasaisesti nurjalta ja nitoja pyssyllä kiinni. Pari kertaa jouduin itse irrottamaan nitojat, kun kangas lähti vinoon. Hyvä tarkistaa välillä, että kuvio pysyy suorassa.


Jakkarasta tuli mielestäni kaunis ja tykkään kovasti näistä Johanna Gullichsenin graaffisista kuosista ja passaa minusta hyvin Artekin huonekalujen kanssa. Jakkaralle en muuten tehnyt mitään. Jalat ovat ikäänsä nähden hyvässä kunnossa ja mielestäni ajan patina saa näkyä. Nyt jakkaraa toimii lisä istuimena.
Jakkaran jalatkaan ei ikäänsä nähden ole kellastuneet, jos vertaa Artekin tarjoiluvaunuun. Vaunun olen ostanut vajaa vuosi sitten. Ilmanpuhdistaja on  Artekin vaunun vieressä, joten sille oon jo paikan kattonut. Jakkara saa paikkansa vaunun viereen, hyvä pari <3


Seuraava projekti onki...


Oma tekemä taulu koristaa vain seinää ja seinä kaipaa myös muutakin. Tämä onkin nyt tämän vuoden tai ensi kevään projekti keksiä jotain muutakin tähän.
Mitäs tykkäsit jakkaran muutoksesta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti