keskiviikko 6. syyskuuta 2023

Loviisan asuntomessut 2023, 2/2

Nyt on aika toiseen postaukseen eli jatkaa edellisestä blogi kirjoituksesta, mitkä jäi erityisesti mieleen asuntomessuilta. Kohteitahan oli yhteensä 25 kappaletta ja kaikissa oli jotain hyvää. Laitan loppuun vielä mitkä oli omat suosikki kohteeni.


Tästä pääset edelliseen postaukseen  https://muuttuvakotini.blogspot.com/2023/09/loviisan-asuntomessut-2023-12.html.

Nämä jäi mieleen eli:Isot laatat ja marmorikuvio edelleen muodissa. Laattoja näki mm:ssa makuuhuoneessa ja olohuoneessa ns. tehosteena ja katseenvangistajana.

Seinissä oli käytetty kauniita murrettuja sävyjä ja vähän näkyi valkoisia seiniä. Tammi oli vahvasti mukana monissa kalusteissa  ja yksityiskohdissa.


Väriä oli myös käytetty keittiön kalusteisiin. Hyvin vähän oli valkoisia keittiöitä.
Pyöristettyjä muotoja saarekkeiden tasoissa ja  päädyissä. 
Pienet seinämät oli tullut taas saarekkeisiin ja vedin oli osana kalusteen kokonaisuutta/koristetta.


Pesualtaat oli monessa paikkaa modernia ja vesi pääsi kauniisti laskeutumaan aukkoa pitkin.


Peilit ja niiden muodot
J
oissakin kohteissa oli panostettu kunnolla kodonhoitohuoneeseen. Yhdessä oli jopa saarreke keskellä huonetta ( olin hukannut sen kuvan .().

Maisemat oli huikeat ja monista ikkunoista näit veden. 


Väriä oli käytetty rohkeasti. Ruutua ja raitaa näkyi tekstiileissä.Suosikit

* Villa Kruunu nro 13

Kannustalon iso ja pikku MaininkiMessujen jälkeen aloin haaveileen seinien  maalauksesta. Olisi ihana jollain vaalealla murretulla sävyllä maalata olohuoneen ja ruokailutilan sekä keittiön seinät. Tiedän, että se jää nyt vain haaveeksi. On sen verran kova urakka.


Messualueella oli mm:ssa Salvos toimittajan moderneja mökkejä ja saunarakennuksia, jotka jäi mieleen. Olivat sopivan kombakteja. Alla yksi suosikki. Vuolu mökki 49m2. Tila oli hyödynnetty kokonaan ja hukka neliöitä ei ollut. Mökin pohja on muunnetavissa. Ite tekisin tähän yhden makuuhuoneen lisää eli ottaisin sauna pesuhuoneesta siihen neliöt ja erillinen sauna/pesuhuone rakennus ulos. Mökillä ehdottomasti puulla lämmitettävä ulkosauna.
Seuraavat Asuntomessut taitaa ollakkin parin vuoden päästä 2025 Oulussa eli sinne kyllä suunnataan ja varmaan tulee käytyä useampana päivänä. Ensi vuonna ei minusta järjestetä messuja.


Lyhykäisyydessä mitä jäi mieleen:

  • Taide ja kauniit keraamiikka esineet
  • Seinien sävyt
  • Isot marmoriset laatat
  • Messinkiset yksityiskohdat
  • Kalusteet ja tammen käyttö, myös ulkokalusteissa.
  • Peilit
  • Maisemat
  • Huolitellut ja kauniit pihatEi kommentteja:

Lähetä kommentti