maanantai 27. lokakuuta 2014

Tuunausta, kirpparilöytöjä,vanhaa ja jotain uutta...

...25m2  YKSIÖSSÄ

Kerroinki jo aikaisemmin, että vanhin tyttömme muutti kotoa pois vähän aikaa sitten.
Hän muutti 25m2 yksiöön, joka kaipas vähän fiksausta.

Seinät ja katot olivat valkoiset, joten niille ei tarttenut tehdä mitään ja eikä myöskään lattialle.
Lattiassa oli vaalea kolmisauvainen koivuparkettia muistuttava muovimatto, joka myös sai jäädä.

Ainoa mitä piti tehdä, niin puhdistaa lattia pölyltä.

Muuttuvakotini Päivi S
Tässä keittiö ennen pientä pintaremonttia.
Keittiönkaapit olivat ns. "kivat" mintunvihreät ja hedelmäaiheiset tarrat koristivat välitilaa. Hanakin oli vuodelta Paavo ja Erkki. Jää/viileäkaappi oli jätetty puoli huolimattomasti melkein keittiön ikkunan eteen. Tämä kaipas heti käsittelyn, johon taloyhtiö antoi tehdä fiksauksen ja maksoi maalit ja tarvikkeet.

 Keittiö jälkeen fiksauksen.


Keittiön kaapeissa oli hyvä maali, joten en lähtenyt hiomaan pintaa yhtään, vaan maalasin 3-4 maali kerrosta futura aqualla. Joka on helppo levittää rullalla sen hyytelömäisen ominaisuuden puolesta ja se ei haise, kun on vesiohenteinen. Vesiohenteinen maali käy myös ns. tärppätti ohenteisen maalin päälle, jos ei ole varma kummalla se on maalattu aikaisemmin.Poistin hedelmätarrat välitilasta ja yhden pitkän mallisen vetimen vaihdoin oveen ja

laitoin siihen kivan pyhkeen roikkumaan. Muut ovet saikin olla ilman vetimiä. Näin ovat ns. samaa sarjaa Ikean malm lipaston kanssa, joka on tytöllä huoneessa. Hanan myös taloyhtiö vaihtoi nykyaikaisempaan, kun se "tippasi". Tori.fi sivulta löydettiin tytölle

pienempi jääkaappi, jossa oli myös pieni pakastelokero. Keittiön ikkunakin tuli esille ja valo pääsi kunnolla tulemaan huoneeseen. Kellon löysin myös kirppari sivulta 5 eurolla.
Keittiön pöydän löysin 10 eurolla kirppari sivulta. Pöytä oli vanhaa Iskun julkisentilan kaluste sarjaa ja olikin tosi raskas/tukeva.  Kansi oli alunperin puun värinen, jonka maalasin samalla maalilla, kuin keittiön ovetkin eli purkki valkoisella 3 kertaan. Viimeistelin lopuksi vesiohenteisella lakalla pöydän kolmeen kertaan, joten pöytä sai näin kestävän pinnan.

 Tuolit ostettiin Jyskystä alennus myynnistä ja muistuttavat paljon kalssikkoa Eamesin Vitra tuolia. Tuolit ovat tosi hyvä istua ja niissä on valkoinen tekonahka istuinpehmuste,  Muut huonekalut ovat Ikeasta, jotka tyttö sai itse valita. Tekstiilit, matto ja pöytälamppu on tuotu kotoa ns.vanhasta huoneesta.
 Olisin keittiön tuolitkin ostanut kirpparilta, mutta sopivia  ns.pinnatuolia ei tahtonut löytyä tai sitten myytiin aina 4-6kpl/ryhmänä.

Suosittelen kirppareita ja tuunaamaan vanhaa rohkeasti. Monesti vanhat huonekalut ovat kestäviä ja ns. kunnon tavaraa, ei mitään lastulevyä. Saa persoonallista sisustusta, jota ei tule heti vastaan.Kyllä sitä 25m2 saa mahtumaan monta toimintaa... Parisänky, vuodesohva,lipasto,tv-taso ja pöytäryhmä ja tikashyllyn. Lopuksi vielä...

Tikashyllyt löydettiin Rustasta, johon tyttö
laittoi Lontoon ostoksensa, korut ja bling bling korkkarinsa :), sekä
valot köynnöyksen kierämään hyllyä.

Loppuviikosta muokkaan Blogi, Fb ja Instagramia
sivujani.

Nyt kattoon tv "hömppää" :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti