keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Kokemuksia maalatuista laminaattitasoista.Koko 3 vuoden blogi historian suosituin ja luetuin juttu on ollut , laminaatin maalaus.
Tähän lupasinkin palata myöhemmin ja vähän valottaa kuvien kera, että kuinka nyt kahden vuoden aikana maali on pysynyt laminaatissa. Kannattiko aloittaa???

Maalausporjekti alkoi huhtikuussa 2015, itsekki vähän epäilin koko projektia... Tästä pääset kurkkaan maalaukseen. Samalla sieltä löydät ohjeet ja ennen ja jälkeen kuvat maalauksesta :)
No, kannattiko?
Eilen illalla räpsin muutaman kuvan keittiöstä eli joulua ei ole vielä meillä riisuttu pois. Ilmehän keittössä on muuttunut vaaleitten laminaattitasojen myötä huomattavasti. Ilme on valoisampi ja raikkaampi. Vaaleasta puusta tykkään edelleen, mutta vain pienin ripauksin jossain.

Naarmuilta ja kolhuilta ei olla vältytty. Kolhut ja naarmuthan näkyvät luonnollisesti helpommin vaaleassa kuin ihan puu pinnassa. Apupöydällä yleensä tehdään aamupalat ja sitä liikutellaan aina silloin tällöin edestakaisin eli kolhuilta ei olla vältytty.


Isoimmat jäljet taitaa olla hellän ja tason välissä, johon on tullut laskettua esim. kuuma uunipelti. Taitaa reunassa olla pieni kastiketahra, joka lähtee ihan pyyhkimällä.
Tässä kuva lasivitriinin olevast tasosta. Mulla on tason päällä Alessin kulho, jossa pohjassa terävät reunat eli kulhoa vetämällä on saatu pintaan jälkiä.Alessin kulhon  alle laitoin Ikean korkkisen alustan ja näin suojaa samalla pöydän kantta, kun vitriinin ovea aukaissaan.Minusta maalaus kannatti, ilme muuttui täysin ja pienet naarmut ja kolhut eivät ole häirinneet edes kauheasti. Onhan keittiö jo kohta 18 vuotta vanha eli eihän muutkaan pinnat ole ihan priimaa. Tarkoitus käydä kevään aikana ostamassa litran purkki lattiamaalia ja vetässä uusi pinta näihin tai ihan vain paikata, katotaan meniskö ihan paikkauksella? Suosittelen maalaamaan! Helppo ja nopea  ainakin korjata pinta.

2 vuoden aikana keittiö on kokenut muitakin pieniä muutoksia, jos kakkos kuvaa katsoo. Keittiön suorakaiteinen puupöytä on vaihtunut valkoiseen pyöreään pöytään. Kansi Iskusta ja jalka kirpputorilta. Matto on tuotu takaisin keittiön työhuoneesta. Matto on lähemmäs 15 vuotta vanha ja ollut yksi parhaimpia ostoksia. 

Vanhan seinäkellon  myin kirpputori sivulla ja uusi yksinkertaisempi/ajattomampi  Arne Jacobsenin kello on nyt seinässä. Keittiöstä Lokki valaisin muutti vierasmakkariin ja tilalle ostin Artekin klassikko Mehiläispesä valaisimen.


Kotiin on pikku hiljaa vuosien saatossa ostettu design klassikoita ja sillä ajatuksella, että kestävät kodissa pitkään. Toivottavsti loppuelämän. Monet design klassikot ovat siitä hyviä, että muotoilu on ajatonta ja kestävät aikaa sekä niiden paikkaa voi vaihdella huoneesta toiseen. Olen heikkona näihin 50-60 luvun valaisimiin, joita löytyykin kodista useampi sen ajan klassikko. Sopivat myös rintamamiestalon henkeen. 

Tänään oli pitkästä aikaa aamu, että olen herännyt jo 7.00 jälkeen ylös. Tavallisesti tullut monta päivää nukuttua 11.00 asti. Vielä vajaa viikko Oonalla lomaa, niin eiköhän tämä rytmikin ala pikku hiljaa normalisoitumaan.


Oikein ihanaa keskiviikkoa sinne kaikille <38 kommenttia:

 1. On kyllä iso ja ihana muutos. Mie olen pitkään haaveillut meidän välitilalaattojen maalaamisesta mutta en ole vielä uskaltanut moiseen hommaan ryhtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni <3

   Eikö vain maalikauppaan ja sutimaan :) maalilla kyllä saa vaikka mitä aikaiseksi :)

   Poista
 2. Mieki ensin suunnittelin tasojen maalausta mutta sitten mie tulin siihen tulokseen että ei se nyt auta.
  Nyt saa mennä uusiksi koko kööki ja yks väliseinä saa lähteä siinä samalla. Ongelma on että se seinä on kantava mutta eiköhän siihenki joku keino ole keksitty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä luvassa "vähän" isompi remppa :) Palkki vain entisen seinän tilalle. Täälläkin pari seinää palkittu .) Voi, kun saiski ihan uuden keittiön. Perkule,aina tuo raha esteenä. Tsemppiä sinne remonttiin!

   Tsemppiä remonttiin :)

   Poista
 3. Kiitos vielä Päivi vinkistä tuohon maalausjuttuun, siitähän se meiläki lähti, sinun postauksesta pensselit heiluun :)
  Meiläki samanlaisia jälkiä, mutta täytyy sanoa, että hyvin on pysyny ja kyllä kannatti, tuli ko uusi keittiö!!! Ja nuo jäljethän on helppo hioa ja maalata uuestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sait inspiraation maalaamiseen :) Teillä näyttääkin hyvältä keittiö ja tosiaan helppo korjata.

   Poista
 4. Todella pieniä vaurioita parin vuoden aikana on tullut siihen nähden, että kyseessä on maalattu laminaatti. Ilme tosiaan muuttui raikkaammaksi, joten ehdottomasti oli kannattava muutos. Saitte kivasti lisäaikaa keittiölle :)
  Oikein ihanaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäaikaa tällä haettiinki. Olisi ollut yksi vaihtoehto vaihtaa tasot, mutta kauhea homma olisi ollut vaihtaa vitriininkaapin kohdalta ,kun kaapit tason päällä ja valot sisällä eli sähköhommiin olisi jouduttu uudestaan ja olisi mennyt suurtöiseksi.Joo, ei kauheasti ole tullut jälkiä, koska ei olla kyllä säästelty eli keittiössä touhutaan :)

   samoin sinne hyvää uutta vuotta!

   Poista