tiistai 15. joulukuuta 2015

Diy juttu ja jouluinen kakku

Heipat täältä...

Vaikka olo ei kauhean kaksinen ole ollut oikein moneen päivään. Jotenki väsynyt ja puhti pois tältä emännältä. Silmätki olheet monta päivää kipeänä. Eilen tuli nuorimmainen tyttö kipeäksi, aamulla pikkasen lämpöä ja nenä valuu mahottomasti. Ollaan nyt ainakin pari päivää neidin kans päivisin kahestaan kotona. 


Eilen sain sunnuntaina aloitetun joulukakun valmiiksi ja eilen pyysin ystävääni koemaistamaan kakkua. Leipasin samalla muutaman tortun ja välistä taittelin torttutaikina neliöt kukan muotoon. Ei sitä vissiin väsyneenäkään osaa olla tekemättä mitään, ei jaksa vain koko ajan tuijottaa televisiota. Kohta on Wallanderinki kaikki jaksot käyty läpi :)

Sitähän sanotaan, että kattaus on puoliruokaa. Välistä kiva kattaa pöytä ja sytyttää kynttilät palamaan. Tässä muutama kuva ruokailutilan puoleta ja pieni Diy idea tuli sattumalta, kun kattasin pöydän. 



Niin...leipastiin tytön kans vielä pipareita. Tein laseihin koristeiksi tuollaiset tähdet piparitakinasta.
Yx tähti meni rikki, kun asettelin paikoilleen. Vieläkö onnistuis 100% ja kokokin sattuis nappiin noissa aukoissa, jäivät pikkasen kallelleen...eli vaati vielä harjoittelua.

Muistatteko, kun tein vanhasta pyöreästä pöytätapletista kupinalustoja ja säästin siistä sen sydän reunan? Leikkasin sydämet irti toisistaan ja sain  siitä yhteensä 7 kpl sydämiä ja laitoin ne servetinpidikkeiksi. Postaus löytyy täältä.
Klik http://muuttuvakotini.blogspot.fi/2015/11/joulufiilista-hakemassa-ja-maanantain.html




Sydämet nippusin yhteen nahkanarulla ja puuhelmillä yhteen kiinni, näin pysyvät kaikki tallessa.










Glögi-juustokakku 

Ohje löytyy täältä osoitteesta http://www.maku.fi/reseptit/glogi-juustokakku

Ite sovelsin kakkua sen verran, että jätin sitruunamehun pois ja glögi tiivisten tilalle, laitoin normaalia glögiä. Arvosanaksi vois antaa  maistajilta yhteensä 10-. Miinus tulee Oonalata, kun ei tykkää glögin mausta. Seuraavalla kerralla vois kokeilla glögitiivisteellä, saa pinnasta punaisemman. Maku oli sen verran hyvä, että taidanki lähteä ottaan palan. Aamu aloitettu tortulla ja jatketaanpa tätä makean linjaa. Kuuset eivät olleet muuten ohjeessa, joten ite vähän koristelin  jouluisammaksi.
Seuraavalla kerralla kokeilen eri vuokaan kakkua eli kakku olisi kauniimpi vain tarjoiluvadissa. Kantapään kautta mentiin taas :)

 Tänään taitaa olla Kinkkiruoan päivä, en jaksa alkaa laittaan ruokaa ja uskon, että neidillekin kelpaa ideani :)
Joulukortitki pitäis kyllä jossain vaiheessa väsätä.


Hei taas!!!


4 kommenttia:

  1. Kaunis kattaus ja sieviä keksintöjä!
    Tääläki liikkeellä flunssaa ja pientä kuumeilua, toivottavasti saa joulun olla kuiten terveenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Neidin kans ollaan vielä tämä päivä kotona. Huomenna hällä loppuuki koulu ja saa levätä sitten 2 viikkoa kunnolla. Itellä olotila vähän helpottunut, raitista ilmaa jo kaipaa ja urheilua. Menny ihan herkutteluun tämä pari viikkoa ja loppua ei näy, kun jouluki tulossa :/

      Poista
  2. Oi ihana toi teepannu, taitaa olla MArimekon? Meiltä löytyy Iittalan valkoinen mutta heti sen saatuani näin noi Marimekon ihanuudet ja nyt se hieman harmittaa.

    VastaaPoista
  3. Nanni. Joo Marimekon kteepannu on. Valkoinen Iittalan kannu kans kaunis, sopii moneen kattaukseen. Olen kans tykästynyt tähän räsymatto sarjan tuotteisiin, pikkuhiljaa kun keräilee :) Hyvää joulun odotusta sinne<3

    VastaaPoista