perjantai 20. huhtikuuta 2018

Remontti

Selvä kevään merkki...Eilen aloittelin pientä remonttia, minkä olisi jo aikaa pitänyt tehdä. Nyt tuli sopiva tilaisuus kun ilmatki viileni ja töitä oli nyt tällä viikolla vähemmän.

Ensiksi olen tehnyt A 4 paperille listan mitä pitää nyt kevään ja kesänki aikana sisällä tehdä, hmm... pari sivuinen tuosta kas kumma taas tuli. No, katotaan mitä ehtii tekemään ja energiaa riittää? Suunnitelmia ainakin on ja työthän ei tekemällä lopu. 1. Projekti on työhuoneen tapetin poistaminen vain yhdeltä tehosteseinältä. Kolmessa seinässä on laadukas  ja vahva Boråsin Moment sarjan  vaalea tapetti, joka on palvellut  monta monta vuotta ja se saa jäädä seiniin, koska on vielä hyvässä kunnossa. Jotenkin tässä vaiheessa tuntuu työläältä alkaa purkaan kaappeja seiniltä, teippaamaan listoja ja maalaamaan kaikkia seiniä. Mennään nyt tällaisella pienellä freesauksella.
Ajatuksena on maalata seinä harmaan ruskealla sävyllä ja tässä on Värisilmän omat värit Ihmetys ja Huurteinen. Näistä A 4 kokoisista mallipaloista oli hyvä katsoa sopiva sävy.

Mietin jo, että maalaanko seinän yläkerran aulan sävyllä, josta olen tykännyt aina, sama löytyy myös olohuoneen tehoste seinästä. Yläkerrassa vain sävy näyttää tummemmalta kuin alakerran olohuoneessa. Sävy on Teknoksen
Ncs s 1502-y50r ( alin).

Haluan kuitenkin, että maalin sävy sopii tumman harmaan pöytävalaisimen ja  harmaan pyören maton kanssa. Tiedättekö sen tunteen, että kaikesta vaikein on itelle valita sävyjä, vaikka maalisävyjä valinnut  paljon muille.


Toinen projekti kuistin katon maalaus

Nyt maalaus on suoritettu yhteen kertaan , huomenna vielä toisen kerran.
Katto on maalattu Tikkurilan paneelikattomaalilla, joka peitti hyvin ensimmäisellä kerralla. Ihmettelin vain, että miten sitä on joskus maalannut melkein 180m2 kahteen kertaan  tuosta vaan ja nyt 9m2 maalaus urakka kävi ihan niskoille ja hartioille.

Yläkertaan rappukäytävän seinä on pakkeloitu ja hiottu uudestaan sekä kerran vedetty maalipinta. Ihan en yltänyt vasempaa reunaa maalaamaan, joten huomenna jatkuu uudella telalla. Ala-osa on paneelia, joka myös kaipailee uuden maalipinnan. Se saattaa siirtyä vähän kauemmaksi syksyyn. Myös listoitusta seinä kaipailee.

Viikonloppuna on tarkoitus saada kaikki tehtyä, paitsi työhuoneen seinän maalaus jää ensi viikon alkuun. Pitää vielä seinämaali hakea ja nyt on aika vahva päätös mikä tulee seinän väriksi...jos ei vielä maalikaupassa muutu sävy valinta. Kyllä välillä tuntui, että onneksi ei olla rakentamassa taloa...en jaksais. Ehkä se on vanhan talon remppaaminen jo käynyt voimille?Onko siellä projekteja luvassa?4 kommenttia:

 1. Samoja suunnitelmia täälläkin,toteutus vadta kesälomalla.Seinässä Boråsin tapettia,joka on liimalla kiinni.Sen irrottaminen varmaan vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä pakko aloittaa jo ennen kesää, pihallakin olis töitä ja kaikkea muuta nyt kesällä ettei vain ehdi varmaan kaikkea tehdä mitä on ajatellut. Jos on ihan liimalla laitettu kiinni, niin on ja pysyy. Tietysti riippuu paljolti minkätyylinen tapetti ja onko ns. easy up eli liisteri liima seoksella laitettu seinään. Jos pn tämän tyyppinen tapetti, niin pitäis lähtenä vuotana irti. Jos on ihan paperitapetti ja sileä pinta, niin melkeinpä maalaisin vain päältä. Ite revin paperitapetin seinästä muutama vuosi sitten ja kolme viikkoa sitä revin, lähti 3cm palasina...ja kaiken maailman tapetinpoistoaineita kokeilin ym. eri laitteilla ja ei millään lähtenyt kuin vedellä ja lastalla lopuksi. Tsemppiä tapetin poistoon ja jos tuntuu, että ei lähe millään pois vanha tapetti, niin melkeinpä sauma kohdaat hiota ja pakkeloidan vain epätasaisuudet, pohjamaali päälle ja pari kertaa pintamaali tai pohjamaalin päälle tapetti.

   Poista
 2. Kiva projekti siellä meneillään ja noi sävyt on kauniita.
  Itselläni olisi tarkoitus vaihtaa eteisen tapetti, mutta se edellisen irroitus argh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Souliina <3 Mie tykkään kovasti näistä maanläheisistä sävyistä.
   Tapetin irrottaminen on kyllä työlästä hommaa, jos ei millään ei meinaa irrota. Jos on hyvin kiinni, niin sauma kohdat vain hioa ja naulanreiät pakkeloida sekä päälle pohjamaali. Tietysti jos laitat tumman tapetin, niin kannattaa saumakohtien alle laittaa vielä tumma maali alle...jos sattuu, että tapetti vähänkään kutistuu niin ei näy alta vaalea pohja. Mulla edelleen odottaa tapetin irrottaminen ja maalaus...väri on kylä nyt valittu. En oo ehtinyt vielä sinne saakka tämän remontin suhteen. Hitaasti mutta varmasti .)

   Poista