torstai 29. lokakuuta 2020

Vapaa-ajan asunnon projekti 2/2

Kurkataanpas nyt ns. kuiviin tiloihin. Huoneet alkaa olemaan viittä vaille valmiita, lamppuja, huonekaluja puuttuu vielä hieman sekä sisustus  pikku hiljaa tulee olemaan asukkaan näköinen, kun pääsevät rauhassa asustelemaan pitemmäksi aikaa ja rakennuspölyt on karistu haalareista :).Tästä pääset kurkkaan viime kertaiseen postaukseen, jossa  ns.kosteat tilat ---->  .https://muuttuvakotini.blogspot.com/2020/10/vapaa-ajan-asunnon-projekti-12.html


Keittiö kodin sydän3 metriä pitkä ja 120cm syvydeltään oleva saarrekke,jossa kokataan ja seurustellaan. Tämä on keittiön <3 sydän. Pitkä  musta kivitaso on tyylikäs ja ajaton sekä ikuinen satsaus. Konjakin väriset baarituolit antavat kivan värin, muuteen tummaan keittiöön. Baarituolien alla on myös ovet, jossa on myös säilytystilaa. Tästä jätettiin kokonaan vetimet pois ja saa olla huomaamaton tila. "salakaappi, heh". Pähkinän sävyinen/musta stringhylly toimii lisä säilytyksenä ja samalla tuo kodikkuutta tilaan. Saarekkeen päälle valittiin yksinkertaiset mustat lamput, jotta ruokapöydän päälle voi laittaa vähän näyttävämmän valaisimen.

Keittiö, kodinkoneet, musta hana sekä musta allas on Puustellin valikoimasta. Pitkällä seinälle on sijoitettu intergroituna jääkaappi, pakastin sekä astianpesukone. Oikealle reunaan on sijoitettu uuni, mikro sekä kahvikone. Näin saadaan yhtenäinen ilme. Ovien takana on myös 120cm leveä aamiaiskaappi, joka jäin nyt kuvaamatta. Pitkä seinä maalattiin ylhäältä mustalla sävyllä, että kaappirivistö ns. uppoaa seinään. Saarekkeen toisella puolella on viinikaappi ja sen vieressä lasivitriini viinilaseille yms. Lasihyllyt on vielä asentamatta. Saarekkeen ja pitkän komeron seinän kulkureitti on 120 cm leveydeltään ja näin näppärästi on tilaa aukaista ovia ja laatikoita.

Saarrekkeelta kun kokkaa, voi katsoa kaunista maisema joka vaihtelee vuoden aikojen mukaan. Verhoja isot ikkunat ei mielestäni kaipaa. Ruokapöytänä on pitkä lankkupöytä, johon mahtuu  4kpl mustia Fritz Hansenin seiska tuoleja  sekä toisella puolella on pitkä penkki, jotta ei kaunis näkymä peity. Musta moderni kattokruunu kruunaa tilan ja valaisee myös hienosti  isoista ikkunoista ulkoa käsin kun tullaan pihalle.


Sisääntulo/eteinen eli kodin käyntikortti


Harvoin on näin hienoa näkymää kun ulko ovesta astuu, kaunis luonto tulee isoista ikkunoista sisälle.  Lattiassa on samaa laatta kuin oli kodinhoitohuoneessa, pukkarissa ja pikku wc tilassa eli vaalean harmaa kuivapuristelaattaa kokoa 60x120 1/3 osa ladonnalla. Seinä on osaksi paneloitu kauniilla vaalealla  Virepaneelilla ja loppu pätkä on maalattu sävyllä Kontiainen ( tästä puuttuu kuva). Muut seinät ovat vaalealla sävyllä. iso peili antaa lisää avaruuden tuntua. Peilistä näkyy hyvin makuuhuone eli hypätäänpäs  tästä sinne!


Makuuhuone
Olohuoneesta aukeaa lasiovet  makuuhuoneeseen. Ovissa on likumekanismi ja mustat kehikot sopivat kuin nenä päähän tähän tilaan. Yhdellä seinällä on maalattava tapetti, jossa kuviona oksia. Seinä maalattiin kauniilla vihreän sävyllä ja perheen äiti maalasi kevyesti pensselillä hopea helmiäsilasyyrillä oksat eli oksat tulevat esille tietyssä valossa/kulmassa. 
Sängynpääty tehtiin väliseinään, josta osa panelointiin virepaneelilla. Ylhäällä oleva valolista tuo pimeällä kivan tunnelman. Seinän takana on vanehempien vaatehuone, josta pääsee sängyn kummaltakin puolelta. Lamput puuttuu vielä makkarista sängyn kummaltakin puolelta sekä kattolamppu. Olen muutaman vaihtoehdon lähettänyt näistä asiakkaalle.Makuuhuoneessa on iso ikkuna suoraan ulos eli näkymä on rauhoittava kuin aamulla aukaisee silmät ja lasiovien takaa näkee osaksi suoraan olohuoneeseen/ruokailutilaan. Lasipariovet on sijoitettu niin, että olohuoneesta ei näy pukuhuoneeseen. Toinen pienempi makkari on vielä vaiheessa, joten sitä en nyt kuvannut ollenkaan.  Hypätäänpäs lopuksi olohuoneen puolelle.OlohuoneLattiassa on kaunis Maisterin Linduran puulattia. Lattia vaihtui ns. lennosta. Tilattiin aluksi jo yksi malli  ja se tulikin, mutta lattia ei vastanut väriltään yhtään mallipalan lattiaa ja oli muutenkin kovin oksainen. Lattia vaihdettiin uuteen ja hyvä niin. Sillä hetkellä oli just tullut liikkeeseen enemmän vaihtoehtoja ja malleja. Asukkaat hakivat uudet mallit ja toivat ne tänne tilaan ja valoon, jossa kävin katsomassa. Asukkaat olivat malleista valinneet jo oman suosikin ja minun suosikki sattui myös olemaan heidän suosikki  eli hyvä niin. Tämä lattia on minusta parempi kuin se ensimmäinen vaihtoehto. Nyt on modernempi ja ajattomampi sekä isossa tilassa rauhallisempi. Väriltään lattia sopii todella hyvin palkkien sävyjen kanssa. Lankun leveys on melkein 30cm ja leveää puulattiaa haettiin ja sitä saatiin :)

Iso ja korkea tila vaatii myös huonekaluita kokoa. Muhkea vaalea sohva ja mustat nahkaiset pyörivät nahkatuolit on hyvä kaunis combo. Pyörivät nojatuolit oli must. tähän tilaan.  Näin voi tuolissa istuja kääntyä keittiön tai ruokailutilan puolelle ja seurustella samalla. Olohuoneen pöytä on vielä hakusessa ja olen muutaman kuvan näistäkin lähettänyt asiakkaalle. Takka joka tuli viime viikolla, etsii vielä vähän paikkaa ja sanoinki kun sen paikka on löydetty tarkasti, niin katsotaan sitten pöytä ja kattolamppu kattoon. Kattolamppu on jo mietinnässä, mutta takan paikka ratkeisee voiko sitä laittaa vai onko parempi laittaa jokin näyttävä jalkalamppu?

 

Teen myöhemmin postauksen vielä kun takka on asennettu ja vielä palaan tähän sähköjärjestelmään mistä lupasin kyllä nyt kirjoittaa. Eli näistä myöhemmin!


Oikein ihanaa keskiviikkoa ja terkkuja täältä pimeästä Torniosta, kaikki lumet on sulaneet ja nyt on niin niin pimeää eli kuvien ottokin tuo nyt omat haasteensa. Mulla nyt 3 päivän vapaat ja kotona tehdään pientä remppaa .)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti