tiistai 12. tammikuuta 2021

Uudet päälliset sohvaan

Lokakuussa olin yhteydessä kotimaiseen sohvanvalmistajaan Ht-collectioon ja kyselin, että saako meidän sohviin vielä uusia irtopäällisiä, onhan sohva jo yli 15 vuotta vanha. Sohva ja divaani meillä on nimeltään Clara. 

Hienoa, sain vastaukseksi että näihin vielä tehdään päällisiä..jeeee. Laitoin sähköpostia heille, minkälaista kangasta olen ajatellut ja väri toiveet, mallipalat tulikin jo viikossa. Tilasin heiltä kolme kertaa erilaiset mallipalat ja uskon, että nyt on kangas sohvaan ja divaaniin löytynyt.

Sohva on muuten ok kunnossa, mutta sohvan kangas on keskiosasta melkein puhki ja menee äkkiä  siitä kohtaa nukkaiseksi . Yleensä sen peitän taljalla. Samalla sohvaan ja divaniin pystyy vaihtamaan istuin osaan tyynyt sekä uudet jalat. Näillä saa lisävuosia huonekaluihin ja uutta ilmettä. On myös ekologinen vaihtoehto.


Kuva vuodelta 2017. Oon vähemmän ottanut kuvia, missä näkyy sohva ja divaani yhtäaikaa.


Katoin viime vuoden lopulla uutta sohvaakin, mutta hinta niissä tahtoi olla 3000-5000 euron luokkaa mitkä  lähinnä mielytti silmää. Nyt pääsisin huomattavasti edullisemmin ja vanhan sohvan malli on kuitenkin moderni ja yksinkertainen sekä kaikki kangasosat on irrotettavia ja pestäviä. Sohva on 225 cm pitkä ja uskon, että mahtuu myöhemmin pienempäänki asuntoon ilman divaania.

Vanhassa sohvassa tykkään kovasti kun on vain kaksi istuin -ja selkänoja tyynyä sekä kapeat käsinojat, jotka ei vie istumatilasta ylimääräisiä senttejä. Sekä kaikki tyynyt on käänettävissä, näin tyynyt ei niin äkkiä vie muotoaan kun vain muistaa säännöllisesti niitä kääntää.
Sohvakankaaksi oon miettinyt murettua valkoista, ei ihan kikan valkoista tai toinen vaihtoehto on vaaleaa pellavan sävy.Suosikit
Tässä on kaunis kudottu vaalea pellava kangas.

Murrettu valkoinen buklee tyyppinen kangas

Laitoin nämä kaksi suosikki kangasta nykyisen kankaan päälle eli tulisi huomattavasti vaaleampi ilme sohvaan ja divaniin. Vielä en ole tilausta tehnyt, katon tässä vielä rauhassa ja eri valoissa miltä kankaat näyttävät. Sitäkin vielä pähkäilen, että laitanko sohvaan ja divaniin saman kankaan vai olisiko divaaniin vain tuo bukleen tyyppinen pörröinen kangas ja sohvaan ihan eri?Mie taidan suunnistaa ulos kävelemään ja paranteleen tätä selkää. Liike on lääke. Selkä ei oikein vielä tykkää pitkään istumisesta. Tämänkin postauksen aloittelin eilen, joka jäi kesken kun selkä ei oikein tykännyt .(.


Oikein mukavaa tiistaita ja kiva kun nyt on koko suomessa lunta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti