keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Uusi ruokapöytä

Viisi päivää sitten kirjoittelin, että vettä tulee tuutin täydeltä ja nytten tulee lunta. Aamulla herättyäni, maa oli valkea ja lisää tulee koko ajan mitä reilu pari tuntia olen  hereillä ollut. Ite en nin kauheasti välitä lumen tulosta .( Inhoan pukea monta kerrosta vaatteita päälle , lumityöt ei oo lempipuuhaa ja pakkaskeleistä en kauheasti tykkää kun oon semmoinen vilukissa. Postiiivista on se, ettei iltaisin oo niin pimeää.

Perjantaina sain uuden ruokapöydän ruokailutilaan ja lupasin tehdä siitä  päivityksen...osa on siitä kysellytkin, että koska teen päivityksen pöydästä? Viikonloppuna en ehtinyt ja iltaisin oli jo niin pimeää, että oli haasteita kuvien ottamisen kanssa. Laitoin huvikseen ensimmäiseksi kuvaksi mustavalkoisen kuvan...joko arvaat mikä pöytä kyseessä?

Daddaa....
 Artekin 83 ruokapöytä.Tuotekuvaus

Pöytä 83 on Alvar Aallon suunnittelema suurikokoinen ruokapöytä vuodelta 1935. Sen päämateriaalina on käytetty massiivikoivua.

Artekin pöydät perustuvat Alvar Aallon L-jalan ja pöytälevyn erilaisiin yhdistelmiin. Alvar Aalto esitteli taivutetun L-jalan ensi kertaa vuonna 1933 ja siitä tuli Aallon huonekalujen standardikomponentti. Arvioidessan omaa merkitystään muotoilijana ja arkkitehtina Alvar Aalto piti suurimpana saavutuksenaan juuri L-jalan kehittämistä. Hänen mukaansa sen vallankumouksellisuus oli rinnastettavissa arkitehtoniseen pylvääseen. Hän nimittikin L-jalkaa arkitehtonisen pylvään pikkusiskoksi. L-jalan kehittäminen olikin merkittävää, sillä se ratkaisi tuolin tai pöydän jalkojen kiinnittämisen suoraan pöytälevyyn ennen näkemättömällä tavalla – jalka voitiin vain ruuvata suoraan levyyn kiinni ja tuloksena oli jo itsessään tukeva rakenne.


(Lähde: Finnishdesignshop)


Pitkään mietin pyöreätä pöytää, mutta mitkä mielytti silmää niin olivat budjetille liian korkeita.


Artekin ruokapöytää olen ihastellut ja käynyt useamman kerran katsomassa Vepsäläisellä, joten päädyin tähän super kauniiseen ja yksinkertaiseen klassikkoon. Seiska tuolit ja Carl Hansenin Y-tuoli sopii täydellisesti pöydän kaveriksi.
Pöytä on sopivan kokoinen tilaan ja myöhemmin käy pienempäänkin tilaan, jos joskus on muutto  pienempään asuntoon. Haluan kuitenkin, että pöytää kestää aikaa ja on ns. loppuelämän pöytä. En haluaa ostaa väliaikaista ratkaisua.


Pöydän kummallekkin sivulle mahtuu hyvin 3 tuolia ja päihin vielä esim. jakkarat eli yhteensä 8 hengelle on tarvittaessa istumapaikat.

Artekin jakkarat toimivat tarvittaessa lisäistuimina näppärästi ja eivät vie liikaa tilaa.

Jätin nyt seiskatuolit pöydän sivuille ja Y-tuolin pöydän päähän. Tarvittaessa voi lisätuolit ottaa esille. Tykkään kovasti ruokailutilan uudesta ilmeestä ja valkoinen pöydän kansi raikastaa tilaa.


Oikein ihanaa keskiviikkoa ja syyslomaa kellä sellainen on <3


2 kommenttia:

 1. Kaunis pöytä ja ihanat tuolit.
  Hirveä keli on tääläki, nysse talvi sitte tuli!!!

  Kivaa keskiviikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ja täällä kans tykätään <3

   Talvi tuli kerralla ja oli taas vaikea yhtäkkiä laittaa talvivaatteet päälle, ettei tule liikaa taas laitettua ja hiki päässä saa tuolla viipottaa menemään :)

   Samoin sinne kivaa keskiviikkoa <3

   Poista