sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Vuoden - 2021 SisustushankinnatEnsiksi haluan teille kaikille toivottaa oikein hyvää uutta vuotta 2022!


Blogi on ollut vähän aikaa tauolla ja enemmän on tullut instagramia päivitettyä, lähinnä sielläkin storyn puolella...sen helppouden ja nopeuden takia. Töitä on ollut kiitettävästi ja sain nyt vähän isomman projektin, joka pitää aika nopealla aika taululla saada nyt tämän vuoden alussa tehtyä eli se vienyt oman aikansa.


Olen useampana vuonna tehnyt katsauksen edelliseen vuoteen ja lähinnä sisustushankintoihin mitä on vuoden aikana tullut laiteltua. Kyselinkin aamulla insta soryn puolella, että haluaako moni että tämän teen ? Joten moni sitä toivoi eli päätin tarttua tähän.  Monet tietääkin minut, että hankin monet huonekalut/tavarat  käytettynä tai sitten bongaan ne hyvästä alesta. Harvoin ostan mitään normaali hintaan.


Tradition pöytä ollut haaveena olohuoneeseen jo pitemmän ajan  ja siitä tuli hyvä alennus Finnish design verkkokauppaan.  Pöytä on tällä hetkellä nojatuolin parina ja välillä saa olohuoneeseen uutta ilmettä kun pöydän siirtää lasipöydän viereen. Tumma pöytä tuo samalla kivaa kontrastia, muuten vaaleean olkkariin.

Uudet vaaleammat sohvanpäälliset, mustat jalat ja  istuintyynyt tilasin Ht-Collection 3- istuttavaan sohvaan ja divaniin, näin lähemmäs 20 vuotta vanha sohva sai lisäaikaa :) sohvat oli muuten hyvässä kunnossa eli olisi ollut "syntiä" laittaa hyvä sohva pois.


Pitkäaikainen haave uudesta ruokapöydästä toteutui myös vuonna 2021.

Lopulta päädyin ihanaan klassiikoon Artek 83 ruokapöytään valkoisella laminaatti kannella. Uskon, että tämä on meidän loppu elämän pöytä ja pöydän ympärille mahtuu näppärästi 6-8 henkeä syömään ja kahvisteleen. Pöytä oli myös sopivassa alennuksessa tilaus hetkellä. 

String työpisteen löysin Tori.fi sivun kautta ( ei kuvassa, kuva pinterest).

Työpiste on vielä paketissa ja on ollut tarkoitus se asentaa työhuoneeseen. Tämän vuoden puolella tarkoitus ostaa jatkoa tähän laatikoston verran. Tällä hetkellä meillä on iso työpöytä kovalla käytöllä, joten hylly on jäänyt kokonaan asentamatta...jos sen tämän vuoden puolella saisi asennettua ja laitettua samalla työhuone kuntoon.
Torista löysin vuoden loppu puolella meille toisen Vitran Eames DSR tuolin kromi jaloilla ja on samaa vanhaa tuotantoa kuin toinenkin tuoli. Näissä nykyään istuinkorkeus vähän muuttunut korkeammaksi...muistakseen 2-3cm. Näin voin näitäkin tuoleja pitää ruokapöydän ympärillä eli vaihtelu virkistää. Nyt toinen tuoli on meidän makkarissa. Tuolit vaihtuu siis välillä pöydän ympärillä :)

Mustan rottinki Ton 30 tuolin tilasin Formen kautta ja tapansa mukaan tuoli on meillä vaihdellut myös paikkaa. Nyt tuoli on meillä eteisessä.

Pienempiä ostoksia tuli esimerkiksi hankittua , Carl Hansenin Y-tuoliin nahkaiset istuinpäälliset, Iittalan maljakot pöydällä ja jotain pieniä sisustustavaroita. Uuden maton löysin Ikeasta  ruotsin puolelta loppu vuonna, ennen kuin  täällä rajoituksia tiukennettiin rajalla ja uuden lampun myös hankin Finnish Design verkkoakaupasta, joka tulee ns. jälkitoimituksena alkuviikosta. Uuden Maton ja lampun laitan esille kun olen joulun siivonnut kokonaan pois ja alan miettimään kevään sisustusta. Isot linjat kuitenkin tulee vuonna 2022 pysymään samana ja uskon, etten mitään isompia hankintoja ole tekemässä  tänä vuonna. Koska välillä mietitään talon myymistä ja muuttoa pienempään.


Eilen  ehdin jo pienempiä sisustushankintoja tehdä tori.fi kautta ns. vahingossa ja yksi ihana löytö oli mm:ssa Marimekon valkoinen Ming maljakko, jota olen pitkään himonnut . Nyt sen löysin hyvään hintaan torista ihan sattumalta, kun etsiskelin ystävälle sieltä  edulliseen hintaan huonekaluja. 


Onko siellä tehty hyviä hankintoja vuoden aikana?


Uuden vuoden lupauksia en tänä vuonna tehnyt. Yritän elää itselle ns. lempeästi, ilman irajoituksia ja nauttia elämän pienistä hetkistä. Vuosi -2021 oli raskas, äidin pois meno, huoli läheisistä ja tämä korona on osalta välillä vienyt voimia ja kroppa on ollut väsynyt. Ilon hetkiäkin on ollut.  Kummityttöni, veljen tyttö sai ensimmäisen lapsen ja vanhin tyttö otti poikakaverin kanssa koiranpennun, jotka on tuoneet surun keskellä suurta iloa. 


Oikein ihanaa vuoden alkua kaikille ja yritetään nauttia arjen pienistäkin hetkistä.                                                      <3:llä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti