maanantai 26. joulukuuta 2022

Pyhän Laurin kappelin muutos 2/3

Aikaisemmin kerroin Pyhän Laurin kappelin aulatilan remontista , jos haluat käydä kurkkaan niin pääset  tämän linkin kautta---> Aulan muutosToinen isompi muutos tehtiin tähän n.30m2 tilaan, jota kutsutaan  olohuoneeksi. Huone toimi aikaisemmin ns.kerhotilana sekä pöytien ja ylimääräisten tuolien säilytyspaikkana. Tila oli myös rajattu kappelin puolelle liikuteltavalla seinä elementeillä. Tilasta toivottiin nyt toimivampi, jossa voi tavata tuttuja, kokoontua, harrastaa ja viihtyä sekä nauttia esimerkiksi kupillisen  kahvia pienen suupalan kera  kirkkokahviossa. Seinä elementit avattiin ja tilasta tuli avarampi ja valoisampi. Tarvittaessa tila saadaan seinäelementeillä pienemmiksi osiksi.
Uusi myyntitiski sekä vanha kylmävitriini fiksattiin virepaneelilla ja led valonauha viimeistelee tiskin. Secton riippuvalaisimet jatkavat samaa rimamaista ilmettä ja tuovat kauniin valon tiskin päälle. Tiskin taakse teetätettiin iso koko seinän levyinen liitutaulu, joka toimii hinnastona. Vanha seinälamppu otettiin pois liitutaulun päältä ja näin saatiin samalla virta spoteille. Epäsuoravalo antaa kivaa tunnelmaa tilaan.Vanhat pienet neliöpöydät ja tuolit  hyödynnettiin tilassa. Uusia kahvilapöytiä/tuoleja ei tilattu kuin muutama korkeampi baaripöytä, jossa voi seisten nauttia esimerkiksi kahvikupposen. Pari vanhaa naulakkoa tuotiin myös tilaan, johon saa ripustaa ulkovaatteet ja laukut.Väriä tilaan toin kauniin metsänvihreällä moduulisohvalla eli sohva on muunneltavissa tarpeen mukaan. Metsänvihreä sohvan väri sopii mielestäni hyvin tumman hirsiseinän kanssa. Tammiset jakkarat toimivat lisäistuimina ja tarpeen mukaan saa helposti kasattua päällekkäin sekä tarvittaessa toimivat sivupöytinä. Wm-Carpetin vuorovesi matto tuo tilaan ilmettä hauskalla muodollaan. Avajaisissa matto kovasti puhuttelikin.Vanha seinälamppu vaihdettiin modernisempaan ja tummempaan ilmeseen. Uusi seinävalaisin  valaisee nyt laajemmalle alueelle sen pitkän varren ansiosta. Kattoon asennettiin musta valokisko, josta saa valon kohdistettua seinälle esimerkiksi taiteelle tmv. Uudessa sohvapöydässä on samaa rimamaisuuutta kuin myyntisiskissä. Tilaan valitisin laadukkaita, helppohoitosia ja muunnelltavissa olevia ratkaisuja. Uskon, että tämä tila myös kestää aikaa. Avajaisissa sainkin kuulla, että miten tästä onkin saatu näin kiva ja viihtyisä, joka tietysti lämmittää suunnittelijan sydäntä. 


Kerhotila siirtyi 30m2 tilasta kappelin puolelle, johon sijoitettiin jo olemassa olevat kaksi matalaa  pöytäryhmää. Pitemmät pöydät ja baaripöydät sijoitettiin myös toiselle puolelle, jossa myös voi kahvistella. Tilat on helposti muunneltavissa esimerkiksi  konsertteihin ja isompiin tapahtumiin. 

Lasten leikkinurkkauksessa on uusi tiipi tyynyineen ja kaksi kettu keinua.  Vanhat pöytäryhmät toimivat puuhasteluun ja vanha räsymatto löysi paikkansa keinujen alta. Suunnittelussa halusin värimaailman olevan maanläheinen ja joka sopii hyvin kappelin värimaailmaan. Seinälle laitoin juuttinarun pyykkipoikineen, jotta lapset saavat laittaa omia piirrustuksia esille ( tätä ei näy näissä kuvissa, naru laitettu jälkeen kuvien).


HOX,HOX!!!

Pyhän Laurin kappelilla on oma facebook ja instagram sivut, josta voit seurata esimerkiksi tulevia tapahtumia.Oikein ihanaa Tapaninpäivää sinne kaikille ja lomaa kenellä sellainen on :) Mulla on vielä neljä päivää vapaata, iso peukku täältä .)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti