perjantai 13. tammikuuta 2023

Pyhän Laurin kappelin 3/3 muutos

Vuosi on vaihtunut ja toivoin, että saisin olla vain mahdollsimman paljon terveenä. No, ei tämä kauhean hienosti lähtenyt. Nimittäin kauhea flunssa päällä tällä hetkellä ja oon nyt muutaman päivän sairaslomalla, että saa tämän taudin taltutettua.


Parissa päivityksessä kerroin aikaisemmin Pyhän Laurin kappelin muutoksesta ja niihin pääset  ---->

 https://muuttuvakotini.blogspot.com/2022/12/pyhan-laurin-kappelin-muutos-13.html

ja

https://muuttuvakotini.blogspot.com/2022/12/pyhan-laurin-kappelin-muutos-23.html


Sakastin tila koki myös pienen päivityksen/freesauksen. Menin sillä ajatuksella, että hyödynnetään paljon myös vanhaa.


Ennen kuva

Makuutilana toimi parvi, johon meni jyrkät portaat sekä alla oli pieni makuutila, jossa oli levitettävä laveri. Kaikki puupinnat oli puun sävyä.


Jälkeen remontin
Portaat uusittiin ja loivennettiin, tilaa otettiin alakerran makuutilasta kun korkea komero poistettiin. Parvelle asennettiin ikkuna ja  kaikki seinät  maalattiin vaalean harmaan beige sävyllä ylhäältä sekä alhaalta ja katot maalattiin kauttaaltaan valkoisiksi. Kaikki tekstiilit uudistettiin.
Yläkertaan laitettiin vain  sänky ja yöpöydäksi boxi sekä ladattava lamppu. Pieni söpö kettu taulu toivottaa yö vieraan tervetulleeksi.
Maanläheiset sävyt tuovat tilaan rauhan. Pehmeä matto tuo kivan lämpöisen tunnelma, sama matto laitettiin myös parvelle. Valkoiset kalusteet ja pieni ripaus puun sävyä siellä täällä, tuo raikkauden. Pienen apupöydän saa näppärästi nostettua kahvan ansiosta pois tieltä kun sänky levitetään.
Seinälamppu toimii lukulamppuna levittevänä vuodesohvan päällä sekä kännykän saa samalla  siinä ladattuna eli lampussa on kännykän lataupiste.

Ikean boxit toimivat säilytystilana.Ennen kuva
Tila on tominut enne työtilana, mutta siitä toivottiin ruokailu/työtilaa, jossa lähinnä läppärillä tehdään töitä.


Jälkeen remontin
Vanhan työpöydän säästin ja käänsin sen toisinpäin mitä ennen se oli ollut.  Ympärille valitsin konjakin ruskean sävyiset sirot tuolit. Iso villamatto jakaa tilan ruokailulle sekä tuo lattiaan vaaleutta. Pitkän mallinen putki ritilä valaisin vaihdettiin siroon mustaan riippuvalaisimeen. Valkoinen seinän pätkä maalattiin mustalla liitutaulumaalilla, joho voi kirjoittaa ajatuksia, muistiinpanoja, ohjeita...


Pieneen komeroon tehtiin minikeittiö, johon sijoitettiin jääkaappi ja pesuallas/roskis. Mikro, kahvin -ja teenkeitin sijoitettiin ruokailutilan puolelle.

Alas laskeva katto mahdollisesti  vain pari hyllyä, tila oli muutenkin pieni ja rajallinen.
Pesutila/kodinhoitotilaan vaihdettiin rikkinäisen peilin tilalle uusi pyöreä peili sekä uusi allasryhmä, näin saatiin putket piilotettua kaapin sisälle ja samalla myös säilytystilaa. Uudet pyyhkeet ja pehmeät matot antavat tilaan kodikkutta ja lämpöä. Mustaa toin pienen ripauksen. Pienillä asioilla tiasta saatiin  kodikas. Sauna ja pesutilat pysyivät entisillään sekä kodinhoitotilan ns.työpiste.


Tällä hetkellä Sakasti toimii viikko pappien käytössä ja ehkä tulevaisuudessa sitä voi muutkin vuokrata. Tilat on 2-4 hengelle.


Oikein hyvää uutta vuotta 2023 kaikille sekä toivon oikein paljon terveyttä kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti