maanantai 19. tammikuuta 2015

Linie Design


19.1.2015
Laadukkaat käsintehdyt Tanskalaiset Linie Design- matot ovat johtavien pohjoismaalaisten suunnittelijoiden kehittämiä. Useimmat matot voi standardimittojen lisäksi tilata erikoistoiveiden mukaan.  
Matot tehdään käsityönä, joten jokainen matto on erinlainen
eli koossa ja värissä voi olla eroja. Matossa kemiallinen pesu.Kerroinki aikaisemissa päivityksessäni, että palaan näihin matto asioihin myöhemmin. Joten olohuoneen matosta...

Viime keväällä etsiskelin pitkään olohuoneen mattoa  ja yhden kauniin maton löysinkin, mutta oli budjetilleni turhan kallis. Sitten vihdoin ja viimein sattui kohdalle tämä kohtuu hintainen matto . Aluksi meinasi kyllä käydä köpelösti, ko en heti ostanut mattoa. Löysin maton Seita Shopin myymälästä ja niitä oli vain yksi kappale enää jäljellä. En kuitenkaan ostanut heti mattoa, koska jäin miettiin maton väriä...onko valkoinen villalanka liian keltainen valkoisten kalusteiden kanssa ja miten koko? Alku viikosta soitin liikkeeseen, että varaan maton ja haen liikkeestä loppuviikosta. Matto olikin jo mennyt. No, onneksi aikoivat lisää tilata mattoja ja varasinki heti maton, etten jää nyt ilman. Jouduinkin toista kuukautta odottamaan, että sain maton.Mattoa saa useampana koossa ja meille otin 170x240cm.  Pähkäilin ekana, että otanko isomman. Päädyin kuitenkin tähän kokoon, että jaksan sen viedä yksin ulos tuulettuun. Takkakin tulisi  liian lähelle mattoa, jos ottaisi isomman koon. En jaksaisi olla aina puuroskia nyppimässä matoista pois tai kääriä sitä rullalle.
Aluksi matosta lähti villa nyppyä ja meinasinki, että laitanko takaisin maton. Onneksi tilanne on rauhoittunut :)Matto on minusta kuitenkin vaalea, vaikka on mustaa villalankaa seassa. I like ja antaa kivaa kontrastia kuitenkin valkoisille pöydille.

 Mattoa ostaessa kannattaa miettiä kokoa. Monesti näkee olohuoneessa liian pieniä mattoja. Minusta matto pitää olla kuitenkin hyvän kokoinen, tavallaan kokoaa huonekalut yhteen ja jää kuitenkin huonekalujen ympärillekkin mattoa reilusti. Toivottavasti ymmärsitte mitä tarkoitin :)
Kuvaaja on kyllä ihan selvinpäin :)...otin kuvan melkein makuuasennossa :)

Matto on minusta ajaton ja uskon, että pysyy lattiassa useamman vuoden. On myös ihanan lämmin jalalle. Uskon, että jossain vaiheessa samanlainen matto päätyy yläkerran aulaanki.

Päivi SEi kommentteja:

Lähetä kommentti