torstai 26. maaliskuuta 2015

Oulun Siilo osa 2/2

Pari päivää mennyt remontin eli tapetoinnin ja maalauksen kimpussa.
Olen vähän tuunannut ja muuttanut taulujen paikkaa ym.ym...niistä sitten tässä piakkoin :)ko saan kaikki valmiiksi.

Nyt ajattelin istahtaa hetkeksi ja kertoa lisää teille tästä Oulun Tervahovin Siilon projektista.

Kerroinki viime postauksessani, että ystäväni Sari osti ihanan pienen kaksion Oulun Tervahovin Siilosta.Olin Sarin apuna valitsemassa asuntoon pintamateriaalit ja myös kalusteita mietittiin sinne yhdessä.Siilon projektiin oli omat sisustusarkkitehdit, jotka olivat tehneet sinne omat suunnitelmat.Asiakkaat saivat valita myös mieleisensä materiaalit asuntoon,erotus vain piti tietysti maksaa.

Sarille tehtiin pieniä muutoksia esim.tammilattian tilalle valittiin kuultovalkeaksi lakattu 3-sauvainen Saarniparketti,vaaleuden ja puun kovuuden takia. Lattia antaa enemmän avaruutta tilaan ja on kovempi koiraperheeseen.

Vastassa ovella minua oli ihana vanhapiika Emma <3

Näkymä ovelta.

Keittiö ja olohuone on yhtä suurta tilaa.Luonnonvaloa tulee isoista ikkunoista sisälle ja verhoja tässä tilassa ei kaivata, maisemat ovat sen verran upeat.Ikkunoitten väliin on tarkoitus laittaa mahdollisimman iso peili, näin saadaan tila näyttämään isommalta ja avarammalta :)Heti ovesta kun tultiin, niin vasemmalla oli keittiö.Artekin klassikot sopivat tähän tilaan ko nenä päähän.Pieni pyöreä pöytä ja neljä tuolia oli sopiva ryhmä Sarille ja hänen tyttärelle Hannalle.


Pitkänmallinen ikkuna oli käytävälle ja ikkunnalla rivi värikkäitä Iittalan kivituikkuja. 

Kauniit betoniseinät toivat valkoiset huonekalut hyvin esille. Tähän tarkoitus laittaa vielä yksi string hylly. Lokki valaisin oli tarkoitus laittaa ekana olohuoneen puolelle, mutta sinne tuli kiskovalaisimet ja Artekin mehiläispesä valaisin piti tulla ruokapöydän päälle.


Saarekkeen päällä Artekin valaisin.

Aikaisemassa isommassa asunossa Sarilla oli Kirsi Valantin suunnitelma pyöreä sohvapöytä ja tv-taso, mutta tässä tilassa ne olisi vienyt liian paljon tilaa huoneesta. Sari myi ne ja osti nämä bloggaajien suosikki Hay-tarjoilupöydät, sopivan kevyet ja sirot tähän tilaan. Design huonekalut ja lamput tuovat arvokkuutta arvokkaaseen asuntoon :) Ikean raitamatto antaa kivaa rytmiä huoneeseen.


Kodikuutta ja pehmeyttä tuotiin Marimekon kangastaululla ja pinkin värisillä tyynyillä.


Vähän korkeampi tv-taso antaa enemmän säilytystilaa. Valokuvat ja vanhemman tytön piirrustukset tason päällä. Pentikin tikkaat tason jatkeena ja vanhimman tytön Janniinan  tekemä hauska rautalankatyö roikkuu tikapuissa. Kummitätikin eli mie :) sain tytöltä kivan rautalankatyön,minkä hän on ite tehnyt. Taitava tyttö piirtään ja tekemään käsillä :)Muuttanut jo omaan pesään.


Makuuhuoneeseen saatiin pirteyttä pinkin värisillä tyynyillä.Vanhan ajan lypsyjakkara on päässyt yö pöydäksi ja moderni tuplakupla sopivat kivasti keskenään.Peililiukuovet tuovat avaruutta tilaan.

String hylly tuo kivaa keveyttä tilaan ja päästää sivusta luonnonvalon läpi.


Mie niin rakastuin näihin betoni seiniin <3Kummitytön taideteosMusta laatta antaa kivaa lämpöä ja tunnelmaa tilaan. Ei haluttu tänne perinteistä valkoista laattaa kaikkiin seiniin. Vasemmalla puolella on pyykkikone, kuivausrumpu ja allaskaapisto, jotka ovat valkoiset. Niitten taakse tuli valkoinen laatta...tavallaan koneet ym. uppoavat seinään.Pieni sauna lasiseinien takana. Hauskat pienet mustat jakkarat toimivat lauteina. 


Näkymähän on upea kanavalle. Tässä on kiva kesäisin istuskella, juoda aamukahvit ja katsella kun purjelaivat ja veneet menevät ohi.


Joskus sitä bloggaajakin joutuu mitä ihmellisimpiin asentoihin kuvia ottaessa.


Lattiat kuivissa tiloissa oli 3-sauvainen valkolakattu Saarniparketti. Seinät ja katot betonilla. Tapetteja ei käytetty missään, minusta seinät olivat näin upeat.

Jee...huomenna saan vierasmakkariin sängynpäädyn minkä tehetin ja vähän muuta. Projekteja siis luvassa, ei ainakaan aiheet lopu :)

                                                Öitä täältä z z z        Päivi S

4 kommenttia:

 1. Näyttää todella kivalta ja erilaiselta siihen nähden, että ei ole koskaan itse käynyt tällaisissa asunnoissa :) Hurmaava koti siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna. Sama täällä, en ole koskaan käynyt tällaisissa kohteissa missä kaikki betonilla :)...mitä nyt asuntomessu kohteet joskus. Tässä on kyllä otettu asukkaat huomioon. Tule ihana asuin alue ko saavat kaikki valmiiksi. Meillä neiti kans, äiti muutetaan Ouluun ja ostetaan mekin tosta meille asunto. Jos sen lottovoiton ekana voittais, ekana vaan pitäis lotota kyllä :)

   Muuttuvakotini Päivi S

   Poista
 2. Upea koti ja nuo betoniseinät näyttävät kivoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari. Mie kans ihastuin noihin betoniseiniin, ne kuulu tuohon taloon jotenki. Muutenkin olen hullaantunut betoniin :)

   Nyt remontin kimppuun taas...laajeni vähän keittiöön. Isäntä reissussa, niin tehdään pikku ylläriä keittiöönki :)

   Muuttuvakotini Päivi S

   Poista