tiistai 17. huhtikuuta 2018

Kodin väripaletti

Tänään on jo herätty ennen kello kuutta, juotu kahvi sängyssä ja luettu päivän lehti. Tavallisesti jatkan vielä unia tämän aamurutiinin jälkeen , 
ennen kuin Oona pitää herättää kouluun. Tänään ei vain uni enää maittanut. Oiskohan syynä tällä valoisuudella? 

Tänään innostuin tekemään pientä kuvakollaasia kodin värimaailmasta. Asiakkaillehan olen näitä paljonkin suunnitellut, ehkä enemmän ns. paperisena versiona, joissa mukana on saattanut olla sohvasta kangas palanen,tyyny, tapetti palanen  tms.mukana.

Näitä on aina kiva tehdä ja tässä tein tämän hetkisen kodin väripaleetin. Haaveena olis uudet lattiat keskikerrokseen ja Ilmari antanut jo vähän vihreätä valoa remonttiin. Sen ainakin tiedän, että jos uudet lattiat tulee niin tulevat olemaan vaaleat ja isona roolina on hinta eli ei kovin kallista lattiaa olla laittamassa.Tämän hetken kodin värimaailma on aika pitkälti yläkerrassa ja keskikerroksessa vaalea. Kellarissa mennään tummemmalla linjalla. Harmaan ruskeaa laattaa, maanläheiset sävyt, viherkasveja, kiviä lattioilla, ripaus heiniä, lasipintoja sekä tehosteena ripaus mustaa ja kuparia sekä vaaleata puuta kalusteissa ja pien esineissä. Tekstiileissä konjakin väristä nahkaa, pellavaa, valkoista, vihreää ja ripaus mustaa.


Aluksi kiikutin tuotteet ruokailutilan lasipöydän päälle. Ensiksi laitoin kuparikannun oikealle reunalle, mutta se näytti turhan isolta...koska kuparia ei niin paljon ole tiloissa.
Oona oli hengessä mukana ja toi huoneestaan kuparisen herätyskellon, nyt kollaasi näytti  heti paremmalta.

Deco Grey värikartta Tikkurilta on yx lemppari kartoista ja tätä olen selaillut sillä silmällä, jos maalais työhuoneen yhden seinän jollain uudella sävyllä. Ekana vain pitää tapetti repiä pois. Ennen kuin aloitan, pakko saada ekana pari muuta hommaa tehtyä ennen kuin aloitan. Työthän ei tekemällä lopu ja aina vain uutta täällä kehitellään .) Keväthän on just tätä, ainakin mulla ja uskon että monella muullakin. Haluan seinän värin, että se on kerralla onnistunut. Koska meillä ei ollla joka vuosi maalaamassa tai tapetoimassa seiniä.

Tykkään myös sisustuksessa, että on eri pintoja ja muotoja.Tuovat pehmeyttä ja mielenkiintoa tilaan sekä mielestäni kodikkuutta. Harrastetaanko siellä kuvakollaaseja, muutenkin kuin esim.työn merkeissä?
Nyt taidan suunnistaa kaupungille, pitää pari asiaa hoitaa. Aattelin tänään vielä ennen töihin lähtöä tarttua lapion varteen ja puhdistaa lumesta meidän takaterassin. Ilma taas huippu ja olis kiva päässä sinne jo kahvistelemaan. Kuuleman säät viilenee rajusti, mutta mehän ei uskota ennustuksiin? 


Ihanaa ja aurinkoista tiistaita sinne ruudun toiselle puolelle !<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti