maanantai 11. kesäkuuta 2018

Touhukkaita päiviä

Pari viikkoa on mennyt touhuttaessa kaikkea sisällä ja ulkona, varsinkin nyt kun vettä ei ole satanut ja sääsket ei ole tulleet. Ollaan käyty porukalla  maalaamassa anoppilan talo, autotalli sekä kivijalka. Sen myötä saatiin myös potkua oman  autokatoksen maalaukseen. Nyt meillä on valkoinen autokatos/varasto, niin kuin talokin. Entinen beige väri autokatoksesta sai väistyä ja tulipa raikas ilme valkoisella maalilla. Mustat kukatki ja tumman harmaa kukkapurkkikin tulee nyt paremmin esille. Sisäkatto ja pari pylvästä pitää vielä maalata, niin katos on kokonaan maalattu.
Talli ja talo on maalattu Teknoksen Nordica Eco maalilla, jossa hyvä peittävyys ja helppo maalata. Pieni kiilto pinnassa, niin lika ja pölykään ei tartu helposti.Säät ovat vaihdelleen lämpimästä kylmään ja eessuun taassuun on saanut kuskailla kesäkukkia sisälle ja ulos. Tänään istutin riskillä loput kukat ja pari tuijaa tuli myös haettua tänään Tamppiksesta.Terassille jätin nämä Ikean korkeat purkit ja näitä en maalannut. Mustat kukat myös näissä niin kuin katoksessa, muraattia ja valkoista pikku kukkaa raikastamassa. En halunnut nyt mitään kauhean värikästä kukkaa, koska taustalla on heinää ja vaalean punaista  pientä kukkaa. En tykkää kauheasti jos pihalla on vaikka mitä väriä. Terassi alue meillä on iso, joka on käsitelty pari vuotta sitten viimeksi mustalla öljyllä. Tänä kesänä en käsittele terassia ollenkaan, tarkoitus jossain vaiheessa terassi käsitellä rautasulfaatilla ja saa harmaantua rauhassa. Haluan mahdollisimman huolettoman terassin. Saattaa olla, että tämä projekti siirtyy ensi kesälle.
Kerroinkin tässä, että tarkoitus maalata  vanhat Ikeasta ostetut korkeat kukkapurkit. Purkit olivat vähän kolhuja saanut ja värikään ei enää oikein miellyttänyt silmää. Insta storyn seuraajat ovat varmaan huomanneet, että purkkeihin on vedelty maalipintaa useampana päivänä ja nyt ne on valmiina.
Tässä purkit on kertalleen maalattu vesiohenteisella Futura 20 maalilla, joka käy sisälle ja ulos.


Purkit maalasin kolme kertaa ja nyt ne ovat sopivan tumman harmaat ja mattaiset. Ekana suunnittelin, että maalaan mustaksi, mutta onneksi valitisin sävyksi tumman harmaan ja sattumaa, sopivat hyvin myös autokatoksen purkkien kanssa.

Portaat on käsitelty  edestä nyt mustalla terassiöljyllä ja huomenna edessä vielä toinen puoli.Harmaisiin boxseihin laitoin vain valkoiset hortensiat, katon vielä jos laitan jotain vihreää kaveriksi. Kuvassa nyt mustat kukat, jotka siirtyi katoksen alle purkkeihin.

Eilen pesin 14 ikkunaa keskikerroksesta ja autokatoksen ikkunat sekä muutaman pikku ikkunan kellarista. Tänään oli tarkoitus vielä jatkaa ikkunoitten pesua, mutta jätin huomiseksi yläkerran ikkunat. Kävi jo sen verran niskoihin. Pensaat on leikattu kuivista oksista ja huomenna olis vielä tarkoitus jatkaa hommia sisällä ja ulkona. Keskiviikon jälkeen otan rennosti ja pidän myös pienen blogi tauon. Insta storyssa voi käydä seuraamassa .).

Tuli kyselyä tumman harmaan sävystä eli unohdin sen mainita eli nyt tilanne korjattu eli uusi sävy Ikean purkeissa on TM-1371. Maalina käytin Teknoksen futura Aqua 20 maalia ja pienellä 0,5 litran purkilla maalasin kolmeen kertaan purkit ja maalia jäikin vielä eli olisi vielä maalannut ainakin yhden purkin komeen kertaan. Hinnaksi tuli n. 30 euroa maalitelan ja sävyn kanssa.
Oikein ihanaa kesää kaikille, pus pus  ja hali täältä <3

4 kommenttia:

 1. Täälläkin on maalausprojektit menossa. Eilen maalasin pojan huoneen seinää ja tänään pitäisi sutia terassille uutta petsiä. Mukavaa olla lomalla kun saa rauhassa puuhastella. Hienot tuli nuista purkeista ja onneksi et maalannut niitä mustalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielläkin kovasti touhuttu :) Toivottavasti rippikuvat onnistui ja sää oli otollinen kuvauksille. Nyt ollut kyllä huippu alku kesä ko saanut touhuta ulkona. Sisähommat kyllä jääneet totaalisesti vähemmälle eli meilläkin remppa siirtyi nyt vähän eteenpäin. Ei kehtaa sisällä olla ko hienoja ilmoja ollut.Tykkään kans kovasti nyt purkeista ja sopivat nämä paremmin meille kuin mustat. Mie unohdin laittaa tuon harman sävy koodin postaukseen,siitä tullut pari kyselyä. Pitää se käydä sinne vielä lisäämässä.

   Poista
 2. Kyllä toi valkoinen on nätti väri. Meilläkin haaveena jatkaa auto/katosremonttia tänä kesänä.
  Ihanat pöntöt ja hienot kukka-asetelmat.
  Meillä on iltaisin ihan älyttömästi hyttysiä, yööök !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistunut muutos ja heti raikastu kun valkoiseksi laittoi, häirinnyt pitkään kun talo ja katos/varasto olleet erinvärisiä. Pöntöistä tuli kylä kans onnistuneet. Onneksi täällä ei hyttyset ole häirinneet ainakaan vielä ja ei kyllä kaipaile .)
   Niistä ei pahemmin nauti. Oikein ihanaa viikkoa sinne Tuija ja remontti intoa myös sinne <3

   Poista